Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Jagnjeća kapama – Snežana Orlović

0

Jagnjeća kapama – blago nežno jelo sa pikantnim ukusom jagnjetine uz dodatak jogurta i pavlake ćini užitak u prolećnim danima.

Jagnjeća kapama – Snežana Orlović - Recepti i Kuvar online
Jagnjeća kapama – Snežana Orlović – Recepti i Kuvar online
Jagnjeća kapama – Snežana Orlović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Jagnjeća kapama – Snežana Orlović - Recepti i Kuvar online

Jagnjeća kapama - blago nežno jelo sa pikantnim ukusom jagnjetine uz dodatak jogurta i pavlake ćini užitak u prolećnim danima.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 1 hour 30 minutes
Ukupno vreme 1 hour 40 minutes
Broj osoba 5 osoba

Sastojci

  • 500 gr očišćenog spanaća
  • 500 gr jagnjećeg mesa bez kostiju
  • 2 veze mladog crnog luka
  • 5 čenova belog luka
  • 2 dl slatkog mleka
  • 4 kašike ulja
  • 2 kašike pšeničnog griza
  • 1 kašika aleve paprike
  • so
  • biber

Za posluženje

  • jogurt
  • pavlaka

Uputstvo za pripremu

  1. Kuvati meso kao za supu i blago ga posoliti.
  2. Kada je meso skoro gotovo i kada voda uvri do polovine skloniti sa šporeta izvaditi meso iz supe i iseći ga na manje komade.
  3. Posebno očistiti crni luk i isekati ga na krugove.
  4. Na 2 kašike ulja propržiti luk i kada je mekan dodati prethodno očišćen, opran i iseckan na trake spanać.
  5. Promešati i kada spanać malo splasne naliti ga supom koju smo odvojili sa strane. Dodati zatim seckano meso, pažljivo promešati i kuvati na tihoj vatri 10. minuta uz povremeno mešanje.
  6. Proveriti ukus, dosoliti i pobiberiti.
  7. Naliti slatkim mlekom, promešati i pustiti da kuva još 10. minuta na tihoj vatri. Sipati u šerpu griz, kao da se soli uz blago mešanje.
  8. U 2 kašike ulja na ringli umešati alevu papriku i dodati jelu.
  9. Ostaviti da kuva još 7-8 minuta na tihoj vatri uz povremeno mešanje.
  10. Paziti sada da jelo ne zagori.
  11. Kuvano jelo skloniti i servirati posebno u tanjire.
  12. U svaki dodati po jednu kuglu pavlake i jogurta po želji.
    Jagnjeća kapama – Snežana Orlović - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.