Jagnjetina dinstana na vodi – Javorka Filipović

443

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Jagnjetina dinstana na vodi – ovako spremljena jagnjetina je mekana, socna i nema dodatne masnoce.

Jagnjetina dinstana na vodi - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Jagnjetina dinstana na vodi – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Jagnjetina dinstana na vodi – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Jagnjetina dinstana na vodi – ovako spremljena jagnjetina je mekana, socna i nema dodatne masnoce.

  • 1 kg jagnjetine (butkice i rebarca)
  • soli (po ukusu)
  • 0,5 dl ulja
  • voda (po potrebi, za dolivanje)
  1. Za ovo dinstanje najbolji su manji komadi mesa, iseceni za serviranje jer se tesko moze seci, a servira se toplo.
  2. U serpu sa debelim dnom staviti ulje da se dobro zagreje, malo smanjiti temperaturu i spustati meso koje ste dobro posolili. Kratko peci jednu stranu, okrenuti drugu, naliti sa 2 dl vode i poklopiti.
  3. Jagnjetinu dinstati na 1/ tem. ringle od 1-3/ , paziti da se ne zalepi i da uvek ima vode u serpi.
  4. Okretati jagnjetinu, dolivati vodu po potrebi i dinstati dok meso ne odmekne. Na kraju skinuti poklopac, pojacati temperaturu i ostaviti da se blago zapece.
  5. Sluziti uz pire krompir i zelenu salatu.
Koristiti mladju jagnjetinu, a pomogucstvu planinsku. Najbolje je dinstati jagnjetinu isecenu u komade.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

 

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More