Jaja s raspuklim pasuljem, čeri paradajzom i tostom s rikotom - Džejmi Oliver - Recepti i Kuvar online
Jaja s raspuklim pasuljem, čeri paradajzom i tostom s rikotom - Džejmi Oliver - Recepti i Kuvar online

Jaja s raspuklim pasuljem, čeri paradajzom i tostom s rikotom – moćni beli pasulj odličan je izvor proteina, bogat je vlaknima i ima visok sadržaj vitamina C, kao i magnezijuma, mineralne materije koja omogućava pravilno funkcionisanje mišića. (izvod iz knjige Superhrana za svaki dan, Džejmi Oliver, Vulkan izdavaštvo)

Jaja s raspuklim pasuljem, čeri paradajzom i tostom s rikotom - Džejmi Oliver - Recepti i Kuvar online
Jaja s raspuklim pasuljem, čeri paradajzom i tostom s rikotom – Džejmi Oliver – Recepti i Kuvar online

Jaja s raspuklim pasuljem, čeri paradajzom i tostom s rikotom – Džejmi Oliver

jaja s raspuknutim ceri paradajzom superhrana za svaki dan Dzejmi Oliver

Jaja s raspuklim pasuljem, čeri paradajzom i tostom s rikotom – moćni beli pasulj odličan je izvor proteina, bogat je vlaknima i ima visok sadržaj vitamina C, kao i magnezijuma, mineralne materije koja omogućava pravilno funkcionisanje mišića. (izvod iz knjige Superhrana za svaki dan, Džejmi Oliver, Vulkan izdavaštvo)

  • 250 g čeri paradajza (različitih boja)
  • 0,5 komad limuna
  • ekstradevičansko maslinovo ulje
  • 4 grančice svežeg bosiljka
  • 1 konzerva belog pasulja (400 gr)
  • 1 prstohvat semenki komorača (veći prstohvat)
  • 2 komada jaja (većih)
  • 2 parčeta integralnog hleba sa semenkama
  • 2 kašičice rikote (pune)
  • gusto balzamiko sirće (po želji)
  • ljuti čili sos (po želji)
  1. Isecite paradajz napola, stavite u činiju i pomešajte s limunovim sokom, 1 kašikom ulja i prstohvatom morske soli. Odvojte i iscepkajte listove bosiljka (manje listove sačuvajte za garniranje), ubacite u činiju s paradajzom i ostavite nekoliko minuta da odstoji.
  2. U međuvremenu stavite veliki tiganj s nelepljivim dnom na jaku vatru. Ocedite pasulj i ubacite ga u zagrejani tiganj zajedno sa semenkama komorača i prstohvatom crnog bibera. Ostavite 5 minuta i povremeno protresite – pasulj treba da se lepo isprži i da mu se kožica raspukne. Sipajte u tiganj odstojali paradajz i 100 ml vode, začinite, pa ostavite da ključa 1 minut. Razbijte jedno jaje u jedan kraj tiganja, a drugo u drugi, pa prekrijte poklopcem, tanjirom ili aluminijumskom folijom, smanjite na srednje tihu vatru i krčkajte 3–4 minuta, ako želite da jaja budu rovita, ili duže, ako želite da budu tvrđa. Za to vreme tostirajte hleb.
  3. Podelite rikotu na dva dela i premažite vrele tostove, pa poslužite uz jaja s pasuljem. Pospite sačuvanim listićima bosiljka i navalite. Možete na kraju preliti i s malo balzamika i/ili ljutog čili sosa. Divno.
    jaja s raspuknutim ceri paradajzom superhrana za svaki dan Dzejmi Oliver

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!