Jaja sa cveklom - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Jaja sa cveklom - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Jaja sa cveklom.

Jaja sa cveklom, sastojci:

  • 150 ml soka od cvekle iz tegle,
  • 6 oljuštenih tvrdo kuvanih jaja,
  • 1 manja tegla cvekle,
  • 100 ml jabukovog sirćeta,
  • 100 ml vode,
  • 6 čena belog luka,
  • 1 puna kašika soli,
  • 10 zrna bibera i
  • 100 gr šećera.

Jaja sa cveklom, priprema:

  • (Ako za pripremu koristite cveklu iz tegle.)
  • Nasuti 150 ml soka cvekle iz tegle,  dodati sve ostale sastojke: sirće, vodu, šećer , so i pustiti da provri, stalno mešajući da se šećer i so otope. Smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj vatri desetak minuta.
  • U veću teglu ređati isečenu cveklu na kolutove (iz tegle). Staviti jaja, čenove belog luka, pa opet kolutove cvekle. Dodati zrna bibera i naliti sa skuvanom i ohlađenom marinadom.
  • Zatvoriti tegle sa poklopcem i ostaviti najmanje 48 sati pre upotrebe.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!