Jastučići sa jabukama – Verica Poznanović

Jastučići sa jabukama.

Jastučići sa jabukama, sastojci:

  • ½ šolje mleka,
  • 4/2 kockice kvasca,
  • 2 pune kašike šećera,
  • 250 gr masti ili margarina,
  • 1 kašičica šafrana,
  • 1 vanilin šećer i
  •  400 gr brašna (ako je testo mnogo gnjecavo možete dodati još malo brašna)

Fil:

  • 3 rendane jabuke,
  • 1 кеsica rum vanilin šećera,
  • šaka mlevenih oraha i
  • 1 kašika šećera.

Jastučići sa jabukama, priprema:

  • Kvasac stavite u mleko sa malo šećera i brašna, ostaviti da nadođe.
  • Nadošlom kvasacu dodajte brašno sa dve kašike šećera i kašičicu šafrana. Sve dobro sjedinite i na kraju dodajte mast.
  • Ostavite desetak minuta da testo odmara.
  • Za to vreme izrendajte jabuke, pošećerite i dodajte orahe.
  • Testo razvucite oklagijom, isecite na kvadratiće, na svaki kvadratić stavite po kašičicu fila.
  • Skupiti po dijagonali, okrenuti naopačke, ređati u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok lepo ne porumene.
  • Gotove jastučiće posuti šećerom u prahu.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Jastučići sa jabukama – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.