Jedno testo a tri različita oblika – Dijana Popović

Miks slanog peciva

163

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Miks slanog peciva, jedno testo a tri različita oblika.

Potrebni sastojci za testo:

  • 1 kg brašna
  • 550 ml mlake vode
  • 150 l ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 1 žumance

Potrebni sastojci za premaz nepečenog peciva:

  • 1 belance

Potrebni sastojci za slani beli preliv:

  • 100ml vode
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašika soli

Način pripreme:

  • U veću posudu staviti polovinu brašna.
  • Napraviti udubljenje, pa u udubljenje staviti žumance, ulje, so, šećer, ulje i sa mlakom vodom zamesiti testo uz dodavanje preostalog brašna. Umesiti fino glatko testo.
  • Testo staviti u posudu i pokriti sa pvc folijom da nadođe.
  • Nadošlo testo podeliti na loptice iste veličine. Od loptica raditi perece, štapiće i prstiće.
  • U tepsiju na pek papir složiti peciva, premazati ih belancetom i peći u rerni na 275 stepeni 10minuta.
  • Dok se peciva peku pripremiti slani preliv.
  • Brašno i so pomešati, pa dodati hladnu vodu. Umutiti smesu da nema grudvica.
  • Posle 10 minuta peciva izvaditi iz rerne, preko peciva sipati beli preliv. Manje ili više preliva? Stavite onoliko preliva, koliko vole vaši ukućani.
  • Peciva vratiti u rernu na 5 minuta.
  • Prijatno!

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More