Miks slanog peciva, jedno testo a tri različita oblika.
Potrebni sastojci za testo:
- 1 kg brašna
- 550 ml mlake vode
- 150 l ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 žumance
Potrebni sastojci za premaz nepečenog peciva:
- 1 belance
Potrebni sastojci za slani beli preliv:
- 100ml vode
- 4 kašike brašna
- 1 kašika soli
Način pripreme:
- U veću posudu staviti polovinu brašna.
- Napraviti udubljenje, pa u udubljenje staviti žumance, ulje, so, šećer, ulje i sa mlakom vodom zamesiti testo uz dodavanje preostalog brašna. Umesiti fino glatko testo.
- Testo staviti u posudu i pokriti sa pvc folijom da nadođe.
- Nadošlo testo podeliti na loptice iste veličine. Od loptica raditi perece, štapiće i prstiće.
- U tepsiju na pek papir složiti peciva, premazati ih belancetom i peći u rerni na 275 stepeni 10minuta.
- Dok se peciva peku pripremiti slani preliv.
- Brašno i so pomešati, pa dodati hladnu vodu. Umutiti smesu da nema grudvica.
- Posle 10 minuta peciva izvaditi iz rerne, preko peciva sipati beli preliv. Manje ili više preliva? Stavite onoliko preliva, koliko vole vaši ukućani.
- Peciva vratiti u rernu na 5 minuta.
- Prijatno!
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!