Jedno testo a tri različita oblika – Dijana Popović

Miks slanog peciva, jedno testo a tri različita oblika.

Potrebni sastojci za testo:

  • 1 kg brašna
  • 550 ml mlake vode
  • 150 l ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 1 žumance

Potrebni sastojci za premaz nepečenog peciva:

  • 1 belance

Potrebni sastojci za slani beli preliv:

  • 100ml vode
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašika soli

Način pripreme:

  • U veću posudu staviti polovinu brašna.
  • Napraviti udubljenje, pa u udubljenje staviti žumance, ulje, so, šećer, ulje i sa mlakom vodom zamesiti testo uz dodavanje preostalog brašna. Umesiti fino glatko testo.
  • Testo staviti u posudu i pokriti sa pvc folijom da nadođe.
  • Nadošlo testo podeliti na loptice iste veličine. Od loptica raditi perece, štapiće i prstiće.
  • U tepsiju na pek papir složiti peciva, premazati ih belancetom i peći u rerni na 275 stepeni 10minuta.
  • Dok se peciva peku pripremiti slani preliv.
  • Brašno i so pomešati, pa dodati hladnu vodu. Umutiti smesu da nema grudvica.
  • Posle 10 minuta peciva izvaditi iz rerne, preko peciva sipati beli preliv. Manje ili više preliva? Stavite onoliko preliva, koliko vole vaši ukućani.
  • Peciva vratiti u rernu na 5 minuta.
  • Prijatno!

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Jedno testo a tri različita oblika – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.