Jednostavna torta sa malinama – Kristina Gašpar

0

Torta sa malinama – jednostavna i ukusna. Ovo je torta koju je moja baba najčešće ranije pravila – biskvit, puding od vanile, maline, preliv za tortu i šlag. Za pripremu ove torte vam neće biti potrebno više od 30 minuta.

Mama je tortu pravi malo „komplikovanije“. Umesto pudinga je kuva poslastičarski krem kako bi torta bila bogatija i ukusnija. Pa, kako ko voli.

Ono što ovu tortu čini posebnom jeste džem kojim se premazuje patišpanj pre nanošenja pudinga. Džem je po izboru – džem od malina, džem od kajsija, marmelada od šipka… Pekmez od šljiva mi se ne uklapa uz ovu tortu.

Kod nas u familiji svi imaju modle za ovakve voćne torte i one se isključivo prave u pomenutim modlama. To je modla slična modli za tart. Ali, ukoliko nemate modlu za voćnu tortu, biskvit možete peći u najobičnijem plehu. Nije obavezno da torta bude okrugla.

Jednostavna torta sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Jednostavna torta sa malinama – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Jednostavna torta sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Jednostavna torta sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Torta sa malinama - jednostavna i ukusna. Ovo je torta koju je moja baba najčešće ranije pravila - biskvit, puding od vanile, maline, preliv za tortu i šlag. Za pripremu ove torte vam neće biti potrebno više od 30 minuta.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 8 minutes
Ukupno vreme 28 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

Sastojci za biskvit:

  • 3 komada jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike brašna

Sastojci za puding:

  • 1 kesica puding od vanile
  • 4 kašike šećera 3-4 kašike
  • 0,5 l mleka

Još je potrebno:

  • 6 kašika džema od malina 5-6 kašika
  • 400 g malina 300-400 g
  • 1 preliv za torte
  • 1 kesica slaga
  • 1 dl mleka

Uputstvo za pripremu

  1. Pripremite modlu prečnika oko 22 cm.
  2. Umutite belanca, dodajte šećer, mutite dok se on ne otopi, dodajte žumanca, jedno po jednu i na kraju umešajte brašno.
  3. Smesu izlijte u modlu koju ste namastili i posuli brašnom.
  4. Pecite 6-8 minuta u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni.
  5. Prohlađen biskvit premažite džemom.
    Jednostavna torta sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  6. Na džem stavite prohlađen puding pripremljen prema uputstvu sa pakovanja.
    Jednostavna torta sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  7. Preko pudinga poređajte maline i "zalijte" prelivom za torte koji se takođe poriprema po upustvu sa pakovanja.
    Jednostavna torta sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  8. Tortu stavite u frižider na pola sata, a potom je dekorišite umućenim šlagom.
    Jednostavna torta sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  9. Vaša torta sa malinama je spremna za degustaciju.
    Jednostavna torta sa malinama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Beleške

Za torte sa crvenim voćem najčešće koristimo crveni preliv. Dok za torte sa svim ostalim voćem, koristimo providni preliv. Do skoro se kod nas nije mogao naći ovaj preliv za torte. Moji su ga donosili iz Nemačke (tortenguss klar/rot). Izvesno vreme ga ima i u našim prodavnicama.Preliv jeste vrsta želatina (biljnog porekla, crvena alga), ali se drugačije ponaša u odnosu na želatin životinjskog porekla - steže se brže i nije potrebno držati tortu u obruču. Naravno, svi ti zgušnjivači nisu najzdraviji. Sreća, pa ih retko konzumiramo.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.