Jela sa pečurkama – nudle sa šitake pečurkama – Kristina Gašpar

Jela sa pečurkama volim i često pripremam zimi. Leti koristim sezonsko povrće, ali zaluta i po neka pečurka. Najviše mi se dopadaju kombinacije više vrsta pečuraka. Ako mene pitate, najlepši su mi suvi vrganji i uvek ih imam u kuhinji. Sada sam zaboravila da ih kupim. Imala sam samo šitake.

Šitake pečurke su jako zdrave. Čaj od šitake pečuraka se koristi za čišćenje organizma, jačanje imuniteta… Imaju specifičnu, jaku, aromu, pa je preporuka kombinovati ih sa drugim pečurkama.

Jela sa pečurkama - nudle sa šitake pečurkama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Jela sa pečurkama – nudle sa šitake pečurkama – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Ukoliko se odlučite da koristite samo šitake za jela sa pečurkama, vodite računa o količini kako bi jelo bilo prihvatljivog ukusa. Nemojte preterivati sa količinom. Po osobi je sasvim dovoljno 2-3 šeširića (cca 1 g sušenih pečuraka).

Mere su za jednu osobu koje možete prilagoditi potrebama i ukusu (+ -).

Pogledajte sve recepte za jela sa pečurkama.

Jela sa pečurkama – Kristina Gašpar

Jela sa pečurkama volim i često pripremam zimi. Leti koristim sezonsko povrće, ali zaluta i po neka pečurka. Najviše mi se dopadaju kombinacije više vrsta pečuraka. Ako mene pitate, najlepši su mi suvi vrganji i uvek ih imam u kuhinji. Sada sam zaboravila da ih kupim. Imala sam samo šitake.

  • 75 gr nudli (ili bilo koje druge testenine)
  • 3 šeširća sušenih šitake pečuraka
  • 50 gr tofu sir (sira)
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • kari (po ukusu)
  • 1 kašičica ulja
  1. Dehidrirane/sušene pečurke prelijte mlakom vodom. kada nabubre, spremne su za upotrebu.
  2. Iseckajte ih, stavite u šerpicu, sipajte 3 dl vode i začinite po ukusu.
  3. Kada čorbica provri, dodajte testeninu i kuvajte prema uputstvu sa pakovanja.
  4. Ukoliko koristite nudle, njih je dovoljno sipati u kipuću vodu, poklopiti i ostaviti da odstoje dok ne upiju vodu.
  5. Tofu sir isecite na komade i ispecite na nelepljivom tiganju koji ste premazali uljem.
  6. Ukoliko koristite termički obrađen tofu, ne morate ga peći.
  7. Koristila dehidrirani tofu sir koji sam skuvala zajedno sa nudlama, a ulje sam sipala na kraju. Imate dosta mogućnosti, odaberite onu koja najviše odgovara vašem ukusu.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Jela sa pečurkama – nudle sa šitake pečurkama – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.