Kakao-med kolač (posno)

RECEPT PRIPREMILASlađana Šćekić

Kakao-med kolač – postan kolač veoma lep i veoma ukusan…


Kakao-med kolač (posno) – sastojci:

  • 150 ml vode
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica kvasca
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 kašičica šećera
  • 300 gr brašna
  • Fil:
  • 2 kašike meda
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika ruma
  • 10 kašika brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 dl ulja
  • 1,5 dl kisele vode
  • 2 kašike kakaoa
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 4 kašike džema (kajsija)
  • 4 kašike oraha (mlevenih)

Kakao-med kolač (posno), priprema:

  • Zamesiti testo od datih namirnica i ostaviti testo 10 minuta da odstoji.
  • Zatim testo dobro premesiti i podeliti ga na dva jednaka dela.
  • Razviti prvi deo testa i staviti ga u namašćenu tepsiju premazati testo sa 2 kašike džema i dve kašike fila (bez sode bikarbona).
  • Preko fila staviti drugu razvijenu koru i nju namazati sa dve kašike džema i odozgo staviti ceo fil (i staviti sodu bikarbonu).
  • Kolač peći na 180.C oko 25 min.
  • Ispečen kolač premazati u tankom sloju sa džemom pa odozgo staviti mlevene orahe.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.