Kako napraviti posne kiflice

2

Posne kiflice, sastojci i način pripreme

Počinje sezona slava, pa su kiflice, bar u mom kraju, nezaobilazna đakonija koji svi obožavaju. Kako slavim posnu slavu, dugo mi je trebalo da dođem do pravog recepta za posne kiflice.

Napokon sam našla! Da li ste znali da za recept za slane posne kiflice koristim puding od vanile (prah)?

Sa prahom se umesi testo i mora dva puta da naraste. Kiflice su žute kao da u sebi imaju jaja i kao da nisu posne.

Za premazivanje koristim posni majonez i pospem ih susamom.

Verujte mi na reč, imala sam zadatak da napravim posne kiflice, i bile su savršene. Međutim, osobe koje su ih degustirale su me zvale da provere da nisam pogrešila… Da li su zaista posne? A ja sam bila srećna i zadovoljna, a ko ne bi bio?

Kako napraviti posne kiflice - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Kako napraviti posne kiflice – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Za posne kiflice je potrebno:

  • 1/2 l vode,
  • 1/2 šoljice (kafene) ulja,
  • 1/2 kocke kvasca,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 1 kašičica šećera,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • oko 800 gr brašna.

Posne kiflice priprema:

  • Ostaviti da 2 puta naraste testo.

Napomena: Od ovog testa po želji možete praviti krofne, štrudle, pite.

Za premazivanje je potrebno:

  • 100 gr posnog majoneza
  • malo susama

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link:KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

2 Komentara

    1. Suzana Mitić kaže

      Javorka,divne su ,probajte!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.