Kebab – tikvice, mleveno meso, luka…
Kebab – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Kebab – tikvice, mleveno meso, luka…
Kebab, sastojci:
- 500 gr junećeg mesa (mlevenog)
- 1 glavica crnog luka (sitno iseckanog)
- 3 čena belog luka (sitno iseckanog)
- 1 jaje
- 1 kašika prezle
- 3 mlade tikvice
- 150 gr kačkavalja
- so (po ukusu)
- ulje (po ukusu)
- biber (po ukusu)
Kebab, priprema:
- Crni i beli luk očistiti i sitno iseckati. Uposudu sjediniti mleveno meso, jaje, prezlu crni i beli luk. dodati začine po ukusu. Sve dobro izmešati i oblikovati kuglice.Tikvice oprati i iseći na deblje kolutove.Na štapiće za ražnjiće naizmenično slagati kuglice mesa i kolutove tikvica dok se ne popune.Oblikovati ražnjiće obmotati ih folijom a krajeve uvrnuti. Gotove ražnjiće poslagati u tepsiju u peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 30min. Potom ih raspakovati i posuti rendanim kačkavaljem i peći još 10min.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!