Kebab – Ljiljana Stanković

0

Kebab – tikvice, mleveno meso, luka…

Kebab - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Kebab – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Kebab - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Kebab - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online

Kebab - tikvice, mleveno meso, luka...
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 1 hour 10 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 500 gr junećeg mesa mlevenog
  • 1 glavica crnog luka sitno iseckanog
  • 3 čena belog luka sitno iseckanog
  • 1 jaje
  • 1 kašika prezle
  • 3 mlade tikvice
  • 150 gr kačkavalja
  • so po ukusu
  • ulje po ukusu
  • biber po ukusu

Uputstvo za pripremu

  1. Crni i beli luk očistiti i sitno iseckati. Uposudu sjediniti mleveno meso, jaje, prezlu crni i beli luk. dodati začine po ukusu. Sve dobro izmešati i oblikovati kuglice.Tikvice oprati i iseći na deblje kolutove.Na štapiće za ražnjiće naizmenično slagati kuglice mesa i kolutove tikvica dok se ne popune.Oblikovati ražnjiće obmotati ih folijom a krajeve uvrnuti. Gotove ražnjiće poslagati u tepsiju u peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 30min. Potom ih raspakovati i posuti rendanim kačkavaljem i peći još 10min.
    Kebab - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.