Keks – Marijana Budimirović

Domaći keks, odličan uz mleko, čaj ili kafu.

Keks – Marijana Budimirović - Recepti i Kuvar online
Keks – Marijana Budimirović – Recepti i Kuvar online

Keks – Marijana Budimirović – Recepti i Kuvar online

Domaći keks, odličan uz mleko, čaj ili kafu.

  • 400 gr margarina
  • 300 gr šećera
  • 750 gr brašna
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 0,5 kesica praška za pecivo
  • 1 komad jaje
  • 1 komad žumance
  • 3 kašike vode
  1. Margarin pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i praškom za pecivo, pa dodajte margarin isečen na listiće i prstima napravite mrvičasto testo. Dodajte jaje, žumance i vodu, pa umesite glatko testo. Testo oblikujte špricem za kolače, ili rastanjite na foliji, pa vadite modlicama, ređajte u pleh obložen pek papirom i pecite na 175 C stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju (oko 25 minuta).
Marijana Budimirović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.