Domaći keks, odličan uz mleko, čaj ili kafu.
Keks – Marijana Budimirović – Recepti i Kuvar online
Domaći keks, odličan uz mleko, čaj ili kafu.
- 400 gr margarina
- 300 gr šećera
- 750 gr brašna
- 1 kesica vanilin šećer
- 0,5 kesica praška za pecivo
- 1 komad jaje
- 1 komad žumance
- 3 kašike vode
- Margarin pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i praškom za pecivo, pa dodajte margarin isečen na listiće i prstima napravite mrvičasto testo. Dodajte jaje, žumance i vodu, pa umesite glatko testo. Testo oblikujte špricem za kolače, ili rastanjite na foliji, pa vadite modlicama, ređajte u pleh obložen pek papirom i pecite na 175 C stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju (oko 25 minuta).
Marijana Budimirović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!