Kifle.
Kifle, sastojci:
- 1 kg brašna
- 1 supena kašika suvog kvasca
- 500 ml mlakog mleka
- 3 kašike kisele pavlake
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soli
- 1 žumance
- 150 ml ulja
Za premaz kifli
- 1 neumućeno belance
Kifle, priprema:
- U činiju staviti 500 g brašna, napraviti udubljenje, pa u to staviti suvi kvasac šećer, so, prašak za pecivo, kvasac, kiselu pavlaku i ulje. Sve to zamesiti sa mlakim mlekom, dodati preostalo brašno i umesiti fino glatko testo. Testo ostaviti da nadođe.
- Nadošlo testo podeliti na male loptice, pa ih ostaviti 10 minuta da nadođu.
- Svaku lopticu razviti elipsasto i uviti u kiflu.
- Složiti u tepsiju na pek papir. Premazati belancetom po želji, posuti sa krupnom morskom soli i kimom.
- Peći na 200 stepeni 20minuta.
- Prijatno.
Dijana Popović
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!