Kiflice sa kimom – Ljiljana Stanković

Kiflice sa kimomkiflice posute kimom su jako ukusne i malo nesvakidašnje.

Kiflice sa kimom, sastojci

Za testo:

  • 1 kocka kvasca
  • 2 kašičice so
  • 1 kašičica secer
  • kg oko 1brasna
  • 500 ml mleka
  • malo vode
  • 200 dl ulja

fil:

  • 200 g sira
  • 1 jaje

za premazivanje

  • 1 jaje
  • malo kima

Kiflice sa kimom, priprema:

  1. U malo mleka od ukupno pola litra, staviti kvasac, malo soli i malo secera da nadodje.
  2. U vanglicu sipati brasno, ulje, soli po ukusu, dodati jaja, i polako dosipati nadosli kvasac. Zatim dodavati brasno i mleko i zamesiti meko glatko testo i ostaviti da nadodje.
  3. Kada se je testo nadošlo, podeliti ga na 6 jufki, od svake jufke oklagijom razviti okruglu koru i iseći 8 trouglova za kiflice. Za fil izgnjeciti sir, dodati jaje, posoliti. Na svaki trouglic staviti fil, urolati kiflice, redjati na pleh.! Odozgo ih premazati umucenim jajetom i posuti kimom.
  4. Peci u prethodno zagrejanoj rerni, dok porumene.

Ljiljana Stanković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kiflice sa kimom – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.