Kiflice sa salom – Verica Poznanović

Kiflice sa salom – kad dobijete salo na poklon, napolju sipi kišica, zasučete rukave i napravite ove preukusne kiflice. Počnete sa jednom, drugom, trećom i pomislite nisu tako velike, prosto vas mame da uzmete još jednu a možda i dve.

Kiflice sa salom, sastojci:

  • 400 gr sala,
  • 600 gr brašna,
  • 4 dl kisele pavlake,
  • 1 kašičica suvog kvasca i
  • malo soli.

Fil:

  • pekmez po ukusu

Kiflice sa salom, priprema:

  • Salo samleti na mašini za meso, ja to nisam radila dobila sam već samleveno, pa ga zamesiti sa brašnom,kvascom, pavlakom i solju.
  • Rukama izraditi glatko testo pa ga rastanjiti oklagijom i usijanim nožem seći na kvadrate.
  • Na sredinu svakog kvadrata staviti džem, preklopite sa jedne i druge strane i pecite u prethodno zagrejanoj rerni.
  • Pečene kiflice po želji uvijati u šećer u prahu.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kiflice sa salom – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.