Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Kiflice sa sirom – Ljiljana Stanković

0

Kiflice sa sirom – svaka domaćica ove kiflice pravi na svoj način, ovo je moj način.

Kiflice sa sirom - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Kiflice sa sirom – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online
Kiflice sa sirom - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Kiflice sa sirom – Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online

Kiflice sa sirom - svaka domaćica ove kiflice pravi na svoj način, ovo je moj način.
Obrok Večera
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 1 hour
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 1 hour 15 minutes
Broj osoba 5 osoba

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 500 ml mleka
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 2 komada žumanca
  • 1 šoljica ulja
  • 250 gr margarina

fil:

  • 1 komad belance
  • 1 komad žumance
  • 150 gr sira

Uputstvo za pripremu

  1. Mleko, kašičicu šećera, so i kvasac zamesiti gušće, nego za palačinke.
  2. Kad naraste dodati 2 žumanca, šoljicu zejtina i brašno.
  3. Zamesiti da testo bude mekše.
  4. Zatim ga podeliti na 8 delova.
  5. Od svakog dela napraviti loptice i ostaviti ih da narastu.
  6. Narasle loptice razviti oklagijom i podeliti na 8 delova, filovati umućenim belancetom i sirom, i uvijati kiflice.
  7. Ređati u pleh obložen pek papirom.
  8. Kiflice premazati žumancetom i na svaku stavljati komadiće margarina.
  9. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta

Beleške

Ponekad od istog testa, umesto sira stavljam džem, jako su ukusne.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.