Kiflice – Verica Poznanović

Kiflice.

Kiflice, sastojci:

  • 700 g brašna,
  • 400 g pirea od bundeve,
  • 200 ml mlakog mleka,
  • 42 g kvasca,
  • 2 kašičice soli i
  • 1 kašičica šećera.

Kiflice, priprema:

  • Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati.
  • U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe.
  • Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve i so. Umesiti mekše, glatko testo, postepeno dodajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.
  • Premesiti testo i ostaviti da još malo raste.
  • Od testa kidati male parčiće, razvlačiti oklagijom, motati u kiflicu, pa pri kraju motanja, iceckati na tračice i formirati kiflu.
  • Podmazati tepsiju, pa ređati kiflice. Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kiflice.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.