Kiflice.
Kiflice, sastojci:
- 700 g brašna,
- 400 g pirea od bundeve,
- 200 ml mlakog mleka,
- 42 g kvasca,
- 2 kašičice soli i
- 1 kašičica šećera.
Kiflice, priprema:
- Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati.
- U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe.
- Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve i so. Umesiti mekše, glatko testo, postepeno dodajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.
- Premesiti testo i ostaviti da još malo raste.
- Od testa kidati male parčiće, razvlačiti oklagijom, motati u kiflicu, pa pri kraju motanja, iceckati na tračice i formirati kiflu.
- Podmazati tepsiju, pa ređati kiflice. Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kiflice.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!