Kiš sa povrćem – Zorica Stajić

Kiš sa povrćem –  ovaj ukusan obrok možete poslužiti kako topao, tako i hladan za doručak ili večeru…

Kiš sa povrćem - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Kiš sa povrćem – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>

Kiš sa povrćem – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Kiš sa povrćem – ovaj ukusan obrok možete poslužiti kako topao, tako i hladan za doručak ili večeru…

  • 150 gr brašna
  • 75 gr margarina
  • 3 komada jajeta
  • 200 gr brokolija (odvojen na cvetiće)
  • 1 manja tikvica (isečena na kolutove)
  • 2 komada šargarepe (isečenu na kolutove)
  • 1 glavica crnog luka (isečenu na rebarca)
  • 1 dl kisele pavlake
  • 100 gr kačkavalja ((ili tvrdog sira))
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • 1-2 čena belog luka (iseckanog)
  1. Iseckan margarin i brašno brzo izgnječite rukama, dodajte kašiku hladne vode, 1 jaje i malo soli i umesite glatko testo, napraviti loptu, uviti u tanku foliju i stavite u frižider da odmara 30 minuta.

  2. Za to vreme povrće očistite, iseckajte i blanširajte 2 min. u slanoj vodi, pa procedite.
  3. Testo još jednom premesite i razvijte oklagijom debljine oko 5 mm. Plitki okrugli pleh obložite testom, pa preko njega poređajte tikvice, crni i beli luk, šargarepu i brokoli.
  4. Umutiti 2 jajeta sa pavlakom, pa preliti preko povrća. Odozgo narendajte kačkavalj ili tvrdi sir i pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180 st. oko 45 minuta.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kiš sa povrćem – Zorica Stajić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.