Kiš sa povrćem – ovaj ukusan obrok možete poslužiti kako topao, tako i hladan za doručak ili večeru…
Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>
Kiš sa povrćem – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online
Kiš sa povrćem – ovaj ukusan obrok možete poslužiti kako topao, tako i hladan za doručak ili večeru…
- 150 gr brašna
- 75 gr margarina
- 3 komada jajeta
- 200 gr brokolija (odvojen na cvetiće)
- 1 manja tikvica (isečena na kolutove)
- 2 komada šargarepe (isečenu na kolutove)
- 1 glavica crnog luka (isečenu na rebarca)
- 1 dl kisele pavlake
- 100 gr kačkavalja ((ili tvrdog sira))
- so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
- 1-2 čena belog luka (iseckanog)
- Iseckan margarin i brašno brzo izgnječite rukama, dodajte kašiku hladne vode, 1 jaje i malo soli i umesite glatko testo, napraviti loptu, uviti u tanku foliju i stavite u frižider da odmara 30 minuta.
- Za to vreme povrće očistite, iseckajte i blanširajte 2 min. u slanoj vodi, pa procedite.
- Testo još jednom premesite i razvijte oklagijom debljine oko 5 mm. Plitki okrugli pleh obložite testom, pa preko njega poređajte tikvice, crni i beli luk, šargarepu i brokoli.
- Umutiti 2 jajeta sa pavlakom, pa preliti preko povrća. Odozgo narendajte kačkavalj ili tvrdi sir i pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180 st. oko 45 minuta.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!