Kitnikes.
Kitnikes, sastojci:
- 2 kg dunja
- 1,2 kg šećera
- 1 limun (sok)
- 400 ml vode
Kitnikes, priprema:
- Oprati dunje, očistiti semenke i iseći na manje komade, ne ljuštiti.
- Staviti u šerpu, preliti vodom i sokom od limuna i kuvati.
- Kad sva voda ispari kuvanjem, dunje će omekšati. Izmiksati ih štapnim mikserom, dodati šećer, vratiti na ringlu i na umerenoj temperaturi mešati da se smesa dobro zgusne.
- Sipati u modle ili u pleh i ostaviti da se stegne.
- Izvaditi iz pleha, iseći na manje komade i ostaviti da se prosuši.
- Uživati u ukusu.
Jelena Nikolić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!