Kobasice sa povrćem – veoma interesantan ukus.
Kobasice sa povrćem – Ivana Mitrović – Recepti i Kuvar online
Kobasice sa povrćem – veoma interesantan ukus.
- 400 gr kobasica
- 5 kom šargarepe
- 200 gr tikvica
- 300 gr krompira
- 4 kasike brašna
- 2 kom žumanca
- 1 kasicica soli
- biber (po potrebi, mleveni)
- Krompir i polovinu šargarepa iseckati na krupnije komade I obariti ih u slanoj vodi.Procediti i ispasirati ih kao za pire.
- U pire umešati žumanca,brašno i zacine,pa od pripremljene mase oblikovati knedle i spuštati ih u kljucalu slanu vodu. Kada isplivaju na površinu,kuvati ih još 2 minuta,a potomocediti od suvišne tecnosti.
- Kad se ocede propržiti ih na vrelom ulju i ostaviti na toplom.
- Tikvice i preostale šargarepe pomocu noža za guljenje iseci na tanke trake,malo posoliti i propržiti na masnoci od knedli kako bi omekšale.
- Kobasice iseci na parcad,probušiti cackalicom na nekoliko mesta i takodje propržiti na kratko.
- U vecoj posudi sjediniti kobasice,povrce i knedle,zaciniti po ukusu i polako promešati.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!