Kobasice sa povrćem – Ivana Mitrović

0

Kobasice sa povrćem – veoma interesantan ukus.

Kobasice sa povrćem - Ivana Mitrović - Recepti i Kuvar online
Kobasice sa povrćem – Ivana Mitrović – Recepti i Kuvar online
Kobasice sa povrćem - Ivana Mitrović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Kobasice sa povrćem - Ivana Mitrović - Recepti i Kuvar online

Kobasice sa povrćem - veoma interesantan ukus.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 40 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 55 minutes
Broj osoba 4 osoba

Sastojci

  • 400 gr kobasica
  • 5 kom šargarepe
  • 200 gr tikvica
  • 300 gr krompira
  • 4 kasike brašna
  • 2 kom žumanca
  • 1 kasicica soli
  • biber po potrebi, mleveni

Uputstvo za pripremu

  1. Krompir i polovinu šargarepa iseckati na krupnije komade I obariti ih u slanoj vodi.Procediti i ispasirati ih kao za pire.
    Kobasice sa povrćem - Ivana Mitrović - Recepti i Kuvar online
  2. U pire umešati žumanca,brašno i zacine,pa od pripremljene mase oblikovati knedle i spuštati ih u kljucalu slanu vodu. Kada isplivaju na površinu,kuvati ih još 2 minuta,a potomocediti od suvišne tecnosti.
  3. Kad se ocede propržiti ih na vrelom ulju i ostaviti na toplom.
  4. Tikvice i preostale šargarepe pomocu noža za guljenje iseci na tanke trake,malo posoliti i propržiti na masnoci od knedli kako bi omekšale.
  5. Kobasice iseci na parcad,probušiti cackalicom na nekoliko mesta i takodje propržiti na kratko.
  6. U vecoj posudi sjediniti kobasice,povrce i knedle,zaciniti po ukusu i polako promešati.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.