Koktel posno pecivo – pecivo koje moze obogatiti Vasu slavsku trpezu, mozete ga koristiti i servirati pojedinacno, a moze sa raznim namazima i salatama,dobicete divne kapkejkove.
Idealno za dekoraciju.
Koktel posno pecivo – Suzana Mitić
Pecivo koje moze obogatiti Vasu slavsku tppezu,mozete ga koristiti i servirati pojedinacno a moze sa raznim namazima i salatama,dobicete divne kapkejkove.Idealno za dekoraciju.
- 1 kocka kvasca
- 0,5 kesice praška za pecivo
- 250 gr margarin (rastopljen)
- 1 dl ulja
- 2 dl mlake vode
- 1 kasicica soli
- 100 gr susama
- 30 gr semenke bundeve
- 30 gr lanenog semena
- 700 gr brašna
- U odgovarajucoj posudi staviti mlako mleko,kockicu kvasca,rastopljeni margarin i sve ostale sasatojke.Dobro rukom testo umesiti da se dobije glatka masa.Ako vam se testo lepi dodajte jos malo brasna.Oklagijom razvucite testo na otprilike 1 cm debljine.
- Modlom vaditi pecivo.Redjati u plehu i peci na 200 C nekih 10 minuta u zavisnosti od rerne.Pecivo se odmah pece ,nije potrebno da narasta.
- Posno pecivo koje ce osvojiti vasu slavsku trpezu.Pecivo je hrskavo i puno razlicitih semenki koje mu daju posebnu draz.
- Preko ovog peciva mozete naneti razne namaze i dobiti savrseni predlog za kapkejk.Prijatno.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!