Kolač revanija – Dijana Popović

Kolač revanija – jednostavni sočni kolač iz bosanske kuhinje.

Kolač revanija, sastojci:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 8 kašika brašna

Šerbe:

  • 400 g šećera
  • 500 ml vode
  • 1 vanilin šećer
  • 1 limun, isečen ka tanje kolutove
Kolač revanija - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Kolač revanija – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Kolač revanija, priprema:

  • Jaja penasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom.
  • Dodati brašno i prašak za pecivo.
  • Sjediniti i umutiti.
  • Dobijenu smesu sipati u pleh koji je namazan sa malo ulja.
  • Peći na 180 stepeni 30 minuta.
  • Dok se revanija pečece skuvati preliv.
  • Šećer i vodu staviti u šerpu i kuvati 20 minuta.
  • Dodati kolutove limuna i vanilin šećer i kuvati još 5 minuta.
  • Prohlađenu revaniju preliti sa prohlađenim šerbetom.
  • Prijatno.

Dijana Popović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kolač revanija – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.