Kolač sa malinama – Recepti i Kuvar online

Kolač sa malinama – izuzetna aroma, a možete ga spremati i tokom zime, koristeći smrznute maline…

Maline bi trebalo da budu deo svakodnevne ishrane, a takva ishrana bi trebalo da sadrži izbalansiran unos svežeg voća i povrća. Sokovi, kao i kolači od voća i povrća, koje konzumiramo, bi trebalo da budu što manje obrađeni, tj. voće koje koristimo bi trebalo samo procesirati u blenderu, bez ikakvih dodataka. Hranljive materije u voću i povrću, između ostalog, prema najnovijim istraživanjima, pomažu kod preventive kardiovaskularnih bolesti, i nekih vrsta raka. Konzumiranje soka ili kolača od maline, koji sadrže veću količinu svežih malina, doprinose unosu hranljivih materija u organizam, zbog svog vitaminskog i mineralnog sadržaja.

Malina, kao sastojak ishrane je veoma ukusna, sama po sebi, ali, uvek možete da probate da kombinujete ukuse – da dodajete, npr. svežu nanu, kao i drugo voće i povrće.

Iako sadrži dosta hranljivih materija, malina ne sadrži veliku količinu dijetalnih vlakana. Zbog balansirane i zdrave ishrane, potrebno je, kao i zbog hranljivih vrednosti, kombinovati je sa drugim voće i povrćem.

Inače, čist, nerazblažen sok od maline sadrži nizak nivo masti, i malo kalorija. Sadrži visok nivo antioksidanta, vitamin C, vitamin K, magnezijum, kalijum, kalcijum,… Konzumiranje ceđenog ili procesiranog soka od svežih malina je dobar način za povećanje imuniteta organizma.

Kolač sa malinama – Recepti i Kuvar online

Kolač sa malinama – izuzetna aroma, a možete ga spremati i tokom zime, koristeći smrznute maline…

  • 250 g brašna
  • 150 g putera
  • 70 g šećera
  • žumance (2 komada)
  • malo soli
  • džem od malina
  • oko 300 g sveže maline
  • belanca (3 komada)
  1. Ostavite buter da smekša, na sobnoj temperaturi.
  2. U sudu za mešenje, umutite žumanca, pa dodajte brašno, so i smekšani buter. Umutite mikserom, da se dobije jedinstvena masa. Po potrebi, dodajte malo mlake vode. Ostaviti testo da odstoji 30 minuta.
  3. Testo preliti u podmazan pleh (ili stavite papir za pečenje), i poravnati. Preko testa premazati džem od malina, i staviti da se peče na 170 C stepeni.
  4. U posudu za mešanje dodati belanca i šećer. Belanca mikserom umutiti u penu. Kad je pena čvrsta, dodati izpasirane sveže maline (1 srednja šolja) i promešati.
  5. Kad je testo pečeno, izvaditi iz rerne, i preliti umućenom penom od belanaca. Vratiti u rernu na par minuta da se zapeče.
  6. Kolač služiti dobro ohlađen, uz sveže maline, šlag ili sladoled od vanile.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kolač sa malinama – Recepti i Kuvar online

Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.