Gibanica pitice

RECEPT PRIPREMILASnežana Knežević

KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE – Gibanica pitice – Snežana Knežević.

Gibanicu sam pretvorila u pitice, nama se dopalo a sigurno će i vama.

Priprema 15 minuta
Pečenje oko 30 minuta
Za 12 pitica

Gibanica pitice, sastojci:

  • 12 listova kora za pitu
  • 250 g zrnastog sira
  • 200 g kisele pavlake
  • 3 jaja
  • 50 ml maslinovog ulja
  • morska so po ukusu
  • brašno od leblebije da se postigne gustina za mazanje
  • 1 prašak za pecivo

Gibanica pitice, priprema:

  • Sve sastojke pomešati u činiji.
  • Uzimati po jednu koru, namazati kašiku fila, preklopiti levu stranu do 2/3 kore pa desnu preko da se dobije traka, namazati malo filom i urolati.
  • Ponoviti ovo za svaku koru.
  • Složiti u pleh obložen papirom za pečenje.
  • Namazati ih ostatkom fila i peći na 200C  oko 30 minuta, da porumene.
  • Prijatno i uživajte!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.