KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE – Gibanica pitice – Snežana Knežević.
Gibanicu sam pretvorila u pitice, nama se dopalo a sigurno će i vama.
Priprema 15 minuta
Pečenje oko 30 minuta
Za 12 pitica
Gibanica pitice, sastojci:
- 12 listova kora za pitu
- 250 g zrnastog sira
- 200 g kisele pavlake
- 3 jaja
- 50 ml maslinovog ulja
- morska so po ukusu
- brašno od leblebije da se postigne gustina za mazanje
- 1 prašak za pecivo
Gibanica pitice, priprema:
- Sve sastojke pomešati u činiji.
- Uzimati po jednu koru, namazati kašiku fila, preklopiti levu stranu do 2/3 kore pa desnu preko da se dobije traka, namazati malo filom i urolati.
- Ponoviti ovo za svaku koru.
- Složiti u pleh obložen papirom za pečenje.
- Namazati ih ostatkom fila i peći na 200C oko 30 minuta, da porumene.
- Prijatno i uživajte!