KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE – harmonika gibanica – Milica Živković.
Harmonika gibanica, sastojci:
- 400 gr kora za gibanicu,
- 300 gr sira (feta, sitan sir)
Potrebno je za preliv:
- 2 jajeta,
- 4 kašike pavlake ili gustog jogurta,
- 1 dl ulja,
- 2 dl mleka,
- 2 dl kisele vode,
- 1 kašičica praška za pecivo i
- 1 kašičica soli, ako sir nije slan.
Harmonika gibanica, priprema:
- Raširiti koru i posuti sa malo sira po celoj kori, složiti kao harmoniku i staviti u pleh.
- Uraditi isto sa svim ostali korama.
- Količina zavisi od veličine pleha.
- Umutiti jaja sa pavlakom, dodati ulje, so, mleko, kiselu vodu i prašak za pecivo.
- Preliti kore i ostaviti da upija dok se rerna ne zagreje do 200 stepeni.
- Peći 20 minuta i ostaviti još 10 minuta u rerni.
- Izvaditi iz rerne, pokriti krpom, malo prohladiti i seći na parčad i služiti se uz jogurt, kisele mleko.
Milica Živković
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!