KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE – Verica Poznanović

KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE – gibanica. 

Gibanica, sastojci:

  • 500 g domaćih sukanih pečenih kora,
  • 500 g sira,
  • 150 g kajmaka,
  • 5 jaja,
  • 3 dl kisele vode,
  • 2 kašike masti za premazivanje.

Gibanica, priprema:

  • Tepsiju za pečenje podmazati mašću.
  • Sir iseckati, dodati jaja i kajmak.
  • U  okruglu tepsiju staviti jednu koru, pa malo poprskati otopljenom mašću i kiselom vodom.
  • Zatim, dodati drugu koru i sipati  smesu jaja, kajmaka i sira.
  • I tako redom dok se sve ne potroši.
  • Na kraju, staviti dve kore i poprskati mašću i kiselom vodom.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne bude pečena. So nisam dodavala jer su i sir i kajmak bili slani. 

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE – Verica Poznanović

Povezane teme

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Istraži recepte