KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE – gibanica. 

Gibanica, sastojci:

  • 500 g domaćih sukanih pečenih kora,
  • 500 g sira,
  • 150 g kajmaka,
  • 5 jaja,
  • 3 dl kisele vode,
  • 2 kašike masti za premazivanje.

Gibanica, priprema:

  • Tepsiju za pečenje podmazati mašću.
  • Sir iseckati, dodati jaja i kajmak.
  • U  okruglu tepsiju staviti jednu koru, pa malo poprskati otopljenom mašću i kiselom vodom.
  • Zatim, dodati drugu koru i sipati  smesu jaja, kajmaka i sira.
  • I tako redom dok se sve ne potroši.
  • Na kraju, staviti dve kore i poprskati mašću i kiselom vodom.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne bude pečena. So nisam dodavala jer su i sir i kajmak bili slani. 

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!