in , , , , , ,

KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – bakini salčići, Sandra Stojiljković Cvetković

KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - bakini salčići, Sandra Stojiljković Cvetković - Recepti i Kuvar online
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - bakini salčići, Sandra Stojiljković Cvetković - Recepti i Kuvar online

KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – bakini salčići, Sandra Stojiljković Cvetković.

Bakini salčići, sastojci:

  • 250 ml kisele vode
  • sok od jednog limuna
  • 4 žumanca
  • prstohvat soli
  • 650- 700 g brašna+ 50 g
  • 350 g mlevenog svinjskog sala
  • dzem od šljiva- po potrebi
  • šećer u prahu- po želji
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - bakini salčići, Sandra Stojiljković Cvetković - Recepti i Kuvar online
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – bakini salčići, Sandra Stojiljković Cvetković – Recepti i Kuvar online

Bakini salčiči, priprema:

  • Pomešati kiselu vodu, limunov sok, prstohvat soli i žumanca i sve penasto umutiti. Dodavati prosejano brašno postepeno i sve vreme najpre mutiti žicom, a onda nastaviti sa ručnim mešenjem testa. Umesiti mekše glatko testo koje se ne lepi za ruke i ostaviti ga sa strane.
  • Pomešati 350 g mlevenog svinjskog sala i 50 g brašna.
  • Pripremljeno testo razviti u što tanju pravougaonu koru. Premazati po celoj površini pripremljenom smesom od sala. Zatim preklopiti prvo gornji, pa donji deo, onda levi kraj, pa desni. Ponovo sve premazati sa malo sala, pa još jednom preklopiti. Ostaviti da odstoji 20 minuta. Nakon tog vremena, testo ponovo razviti što tanje, pa na isti način preklopiti. Još dva puta ponoviti postupak premazivanja, preklapanja i razvijanja i svaki put testo treba da odstoji 20 minuta.
  • Zatim testo razviti u pravougaonik debljine pola centimetra. Sa svih strana opseći krajeve. Seći potom male pravougaonike vrelim oštrim nožem. Na svaki pravougaonik staviti pomalo džema od šljiva. Potom preklopiti kao knjigu. Postupak ponavljati dok ima materijala. Ređati ih u pleh obložen pek- papirom.
  • Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta. Još vruće posuti šećerom u prahu.

Dodatni savet: ne otvarati rernu dok se peku kako bi lepo narasli.

Sandra Stojiljković Cvetković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Recepti i Kuvar online

Written by Recepti i Kuvar online

Redakcija portala Recepti i Kuvar online.

What do you think?

2k Lajkova
Upvote Downvote
KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salčići, Milica Živković - Recepti i Kuvar online

KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salčići, Milica Živković

KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE - salenjaci, Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online

KONKURS ZA NAJBOLJE SALČIĆE SRBIJE – salenjaci, Jelica Podraščanin