Kozje mleko kao lek - Image courtesy of [by criminalatt] at FreeDigitalPhotos.net - Recepti i Kuvar online
Kozje mleko kao lek - Image courtesy of [by criminalatt] at FreeDigitalPhotos.net - Recepti i Kuvar online

Kraljevo Cafe: Kozje mleko najbolji lek

Kozje mleko spada u najzdravije namirnice pogotovo kada govorimo o mlečnim proizvodima. Njegova hemijska struktura je neverovatno slična majčinom mleku. Od pamtiveka širom planete kozje mleko se upotrebljava ne samo za ishranu već i kao pomoćno sredstvo za lečenje mnogih bolesti poput bronhitisa, suzbijanja alergija, za jačanje imuniteta, lečenje i jačanje pluća…”

Izvor: www.kraljevo-cafe.com

Kozje mleko kao lek - Image courtesy of [by criminalatt] at FreeDigitalPhotos.net - Recepti i Kuvar online
Kozje mleko kao lek – Image courtesy of [by criminalatt] at FreeDigitalPhotos.net – Recepti i Kuvar online

I u davnim vremenima, kozje mleko se koristilo za tretiranje raznih zdravstvenih problema, a sada se kozje mleko i fermentisani proizvodi od kozjeg mleka, ponovo koriste u lečenju najtežih pacijenata, pa čak i od raka.

Kozje mleko ima anitkancerogena, antibakterijska i antialergijska svojstva, i najsličnije je ljudskom mleku. Kozja surutka snažno detoksikuje organizam i povećava naš imunitet.

Širom sveta proizvodi od kozjeg mleka su veoma cenjeni i uvršteni su među najzdravije namirnice ljudske ishrane. Međutim, lekovita dejstva kozjeg mleka nisu novi izumi.

Hipokrat i njegovi sledbenici su koristili kozje mleko i proizvode od kozjeg mleka za tretiranje raznih bolesti, uključujući rak. Hipokrat je bolesnike, prvenstveno lečio kozjom surutkom.

Kozje mleko sadrži: vitamine B1, B2, B6 i B12, A, slobodne masne kiseline, obiluje kalcijumom, fosforom i magenzijumom, sadrži cink, selen, silicijum, kalijum, podstiče bolje iskorišćavanje gvožđa u organizmu i obnovu hemoglobina, i sadrži manje laktoze od kravljeg mleka.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije U slobodno vreme, kliknite na link: U SLOBODNO VREME. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Zdrav život, kliknite na link: ZDRAV ŽIVOT.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!