Kravlji sir – Suzana Mitić

Kravlji sir – Suzana Mitić

Kravlji sir – za pripremu ovog sira potrebno je malo vise vremena ali je ukus fantastican,pravi domaci.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Kravlji sir – Suzana Mitić

Kravlji sir – za pripremu ovog sira potrebno je malo vise vremena ali je ukus fantastican,pravi domaci.

  • 7 l mlakog mleka
  • 2 kašike sirišta "Maja"
  • 1 kašika soli
  1. Sipajte u kofu vec zagrejano mleko-treba da bude mlako.
  2. Siriste rastvorite sa 2 dl vode i kasikom soli i sve zajedno sipajte u kofu.
  3. Mesati varjacom vise puta.
  4. Ostaviti na toplom mestu,pokriti krpom.
  5. Mleko treba da stoji otprilike dva sata.
  6. Za to vreme izbije surutka na povrsinu mleka .
  7. Nozem preseci vec sasireno mleko na vise mesta i ostaviti jos pola sata.
  8. Spremiti vanglu i u njoj staviti cediljku.
  9. Vangla treba da bude probusena kako bi izlazila surutka.
  10. Mleko sipati u cediljku.
  11. Vezati cediljku nekim kanapom i pritisnuti nekim tezim predmetom-moja mama npr koristi kamen.
  12. Okretati vec formirani sir s jedne i druge strane.
  13. Treba da stoji negde oko 2 sata.
  14. Za to vreme sir se dovoljno iskaplje da moze da se sece.
  15. Izvadite ga iz cediljke i posolite po zelji i iseci na zeljene kocke.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.