Krem bananko kolač – Marina Ignjatović

Krem bananko kolač – Marina Ignjatović

Krem bananko kolač – kremasto i osvezavajuće.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Krem bananko kolač – Marina Ignjatović

  • Sastojci za koru:
  • 250 gr mlevenog keksa
  • 50 gr margarina
  • 3 kašike meda
  • 4 kašike kakaoa
  • mleko
  • Fil:
  • 0,6 l mleka
  • 7 kašika šećera
  • 2 kesice pudinga sa ukusom banane
  • 200 gr margarina
  • 1 banana
  • 100 gr šlaga
  • Dekoracija:
  • 100 gr šlaga
  1. U dublju posudu sastaviti plazmu, neskvik, margarin i med pa po potrebi dodavati po malo mleka da se dobije ujednačena glatka masa. Masu izručiti u okrugli kalup i ravnomerno rasporediti.
  2. Puding rastvoriti sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti da se kuva. Kada mleko počne da ključa umešati puding i skuvati gust krem. Skloniti sa šporeta i ohladiti.
  3. Margarin penasto umutiti i sjediniti sa filom pa rasporediti preko kore. Šlag umutiti i dodati ispasiranu bananu ,dobro sjediniti i naneti preko fila. Opet umutiti ostatak šlaga i naneti preko šlaga sa bananom.Kolač služiti dobro ohlađen.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Krem bananko kolač – Marina Ignjatović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.