Krem čorba od karfiola – ukusna čorba, odlično predjelo ili glavno jelo.
Karfiol svojim interesantnim izgledom pruža puno mogućnosti u kulinarstvu, pogotovo u improvizaciji. Osim toga, karfiol bi trebalo da bude jedan od osnovnih sastojaka svake kuhinje, jer sadrži vitamine B1, B2, B3, B5, B6 i B9, minerale i korisne fitohemikalije. On je dobar je izvor vlakana, proteina, fosfora, kalijuma i ima visok sadržaj vitamina C.
Karfiol je povrće koje ne sadrži masti i natrijum. Mnogi lekari su saglasni da se redovnim konzumiranjem karfiola smanjuje i rizik od nastanka kancera. U karfiolu se nalazi i alicin koji djeluje povoljno na zdravlje srca i smanjuje rizik srčanog i moždanog udara. Pored toga, kombinacija selena i vitamina C jača imuni sistem i održava nivo holesterola u krvi.
Da li smo vas ubedili da počnete redovno da konzumirate karfiol? Pravi trenutak da isprobate ovaj odličan recept za krem čorbu od karfiola!

Krem čorba od karfiola – Recepti i Kuvar online
Krem čorba od karfiola – ukusna čorba, odlično predjelo ili glavno jelo.
- 300 gr karfiola
- kora od limuna (malo)
- suvi začin
- 0,25 l mleka
- 1 čaša kisele pavlake
- so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
- 0,5 l vode (hladne)
Dekoracija:
- maslinovo ulje
- tucana ljuta paprika
- U posudu za kuvanje staviti sitno isečen karfiol, koru limuna, suvi začin. Naliti hladnom vodom.
- Kuvati da vri 15 minuta.
- Dodati mleko i pustiti da provri. Začiniti solju i biberom po ukusu.
- Skloniti sa vatre, ostaviti da se malo prohladi. Izgnječiti karfiol. Dodati jednu kiselu pavlaku. Dekorisati sa malo maslinovog ulja i tucane ljute paprike.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!