Kremasta pasta sa slaninom i graškom – Snežana Kitanović

Kremasta pasta sa slaninom i graškom – lagana pasta, pravo osveženje…

Kremasta pasta sa slaninom i graškom - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Kremasta pasta sa slaninom i graškom – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

Kremasta pasta sa slaninom i graškom – Snežana Kitanović – Recepti i kuvar online

Kremasta pasta sa slaninom i graškom – lagana pasta, pravo osveženje…

  • 500 g testenine
  • 250 g graška (svežeg ili zamrznutog)
  • 450 g slanine
  • 1 glavica crnog luka (manja)
  • 2 čena belog luka
  • 1 grančica ruzmarina (manja)
  • 1 komad ljuta papričica
  • 3 lista žalfije (sveža listića)
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber (sveže samleven)
  • parmezan (za posluženje)
  1. Skuvajte testeninu i grašak u dva odvojena suda prema uputstvu na pakovanju ili dok ne omekšaju, zatim ih iscedite i odložite.
  2. U međuvremenu zagrejte 2–3 kašike maslinovog ulja, dodajte sitno iseckan crni luk i listiće slanine, i pecite ih oko 2–3 minuta.
  3. Dodajte ruzmarin, iseckane listiće žalfije, ljutu papričicu kojoj bi prethodno trebalo izvaditi semenke i iseckati je na kockice, i sve zajedno dobro izmešajte.
  4. Dodajte pavlaku i smanjite temperaturu na 100⁰ C i kuvajte tako još 2–3 minuta.
  5. Dodajte testeninu i grašak, i pospite parmezanom.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kremasta pasta sa slaninom i graškom – Snežana Kitanović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.