Krofne.
Krofne, sastojci:
Za testo:
- 700 g brašna,
- 50 ml ulja,
- 40 g svežeg kvasca,
- 400 ml mleka,
- 2 jajeta,
- 1 kašika šećera,
- 1 kašičica soli,
- 1 kesica vanilin šećera.
Za prženje:
- po potrebi ulje.
Krofne, priprema:
Za testo:
- U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer, vanilin šećer, izmešati.
- Dodati polovinu brašna i izmešati ručnom žicom za mućenje.
- Umešati ulje, so, razmućena jaja i postepeno dodajući preostalo brašno zamesiti testo.
- Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstjoli 40 minuta.
- Zatim testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, rastanjiti oklagijom u veliki krug i okruglom modlom (iii čašom) vaditi krofne.
- Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 20 minuta.
- Pržiti ih na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
- Odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće (po želji posuti šećerom u prahu).
Vreme pripreme: 90 minuta
Težina pripreme: lako se priprema
Broj porcija: 6
Mrsno jelo
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Divne, uvek ih rado jedemo, ne spremamo ih tako često da ne se ne bismo ubuckali, ali realno, ko ne voli krofnice 🙂
Komentari su zatvoreni.