Kroketi sa paprikom – Tatjana Stojanović

Kroketi sa paprikom – za sve one koji vole papriku.

Kroketi sa paprikom - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
Kroketi sa paprikom – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online

Kroketi sa paprikom – Tatjana Stojanović

Kroketi sa paprikom – za sve one koji vole papriku.

  • 2 kg paprika (seckana crvena, zelene i žute paprika)
  • 3 komada jaja
  • 4 kašike brašno
  • 200 gr prezle
  • so
  • biber
  • 200 ml ulje (za prženje)
  1. Ocistiti i iseckati papriku, sto sitnije.
  2. Umutiti jaja, zaciniti po ukusu .
  3. Dodari brasno i seckanu papriku.
  4. Umesiti sve lepo rukom.
  5. Sipati ulje u tiganj da se zagreje.
  6. Za to vreme, pokvasiti dlanove pa uzimati po malo smese i dlanovima oblikovati krokete.
  7. Uvaljati ih u prezle.
  8. Spustati u vrelo ulje da se prze,sa obe strane po 2-3 minuta.
  9. Gotove krokete stavljati na salvetu kako bi se ocedio visak masnoce

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od testa, kliknite na link: JELA OD TESTA.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kroketi sa paprikom – Tatjana Stojanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.