Krompir paprikaš sa knedlama – Jelica Podraščanin

Krompir paprikaš sa knedlama.

Krompir paprikaš sa knedlama, sastojci:

  • 2 glavice crnog  luka,
  • 1 kašika masti ili ulja,
  • 1 kg krompira,
  • voda,
  • biljni začin ili so,
  • 1 kašičica sitne crvene parpike,
  • 1 kašika u vrh brašna.

Za knedle je potrebno:

  • 1 jaje,
  • 1 šoljica za kafu vode,
  • so,
  • 1 kašika griza i
  • brašno 3-4 pune kašike.

Krompir paprikaš sa knedlama, priprema:

  • Očistiti luk i iseći na kockice i propržiti ga na masti ili ulju.
  • Na propržen luk dodati očišćen i na kocke isečen krompir i naliti vodom da krompir ogrezne. Kuvati da krompir bude skoro gotov, kada se kašikom vade knedle koje se kuvaju da omekšaju.
  • Knedle se prave dok se krompir kuva, tako što se u činijici razbije jaje, doda malo soli, voda i doda griz i brašno i dobro izmeša. Ako je testo za knedle meko dodati još brašna.
  • Kada su knedle gotove, razmutiti brašno i sitnu papriku sa vodom da bude ređa i zakuvati u paprikaš.

Ko voli, može u ovaj paprikaš da naseče domaću suvu kobasicu na kolutove, koje stavi da se kuvaju kad i krompir.

Ovo jelo se lepo slaže sa nekom salatom od pečene paprike, kupusa, paradajz salate ili neke druge salate.

Ovo jelo se priprema oko 60 minuta i za 6 osoba je.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
 

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Krompir paprikaš sa knedlama – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.