Krompir u čakšire – napolju sneg veje, vatra plamti i stvara romantičnu atmosferu. Lako i jednostavno spremite ovo jelo.
Krompir u čakšire, priprema:
- Izaberite krompire približno iste veličine.
- Koru nemojte guliti već krompir operite dobro pod vodom.
- Stavite ga na dasku i isecite ga na tanke šnitice, ali pazite da ga ne zarežete do kraja.
- Prelijte krompir sa malo ulja ili masti tako da u svaki prorez uđe deo, posolite i stavite da se peče na 180 stepeni oko 40 minuta.
- Pred kraj pečenja krompir pospite sitno seckanom slaninom, čvarcima ili već po vašem ukusu.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
