Krompirača.
Krompirača, sastojci:
- 1,5 kg krompira,
- 200 gr pirinča,
- 5-6 parčadi domaće slanine ili domaće kobasice ili svežih rebara,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 kašika brašna,
- 1 kašičica sitne aleve paprike,
- so,
- mast.
Krompirača, priprema:
- Krompir očistiti, oprati i iseći na tanke kolutove.
- U đuveče ili dublju šerpu, na masti, propržiti crni luk isečen na kockice, pa dodati brašno i alevu papriku i malo propržiti.
- Naliti sa pola litre vode i posoliti i još malo prokuvati.
- Posudu skinuti sa šporeta i na dno poređati pola krompira.
- Preko krompira staviti pirinač i drugu polovinu krompira, a na krompir komade slanine ili kobasice.
- Ako krompir nije ogrezao u tečnosti doliti vode da bude.
- Peći u rerni na 200 stepeni, sve dok viljuška ne prođe kroz krompir.
- Služiti sa salatom od kiselog kupusa ili nekom drugom salatom.
Jelica Podraščanin
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!