Krompirača - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online
Krompirača - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online

Krompirača.

Krompirača, sastojci:

  • 1,5 kg krompira,
  • 200 gr pirinča,
  • 5-6 parčadi domaće slanine ili domaće kobasice ili svežih rebara,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 1 kašika brašna,
  • 1 kašičica sitne aleve paprike,
  • so,
  • mast.

Krompirača, priprema:

  • Krompir očistiti, oprati i iseći na tanke kolutove.
  • U đuveče ili dublju šerpu, na masti, propržiti crni luk isečen na kockice, pa dodati brašno i alevu papriku i malo propržiti.
  • Naliti sa pola litre vode i posoliti i još malo prokuvati.
  • Posudu skinuti sa šporeta i na dno poređati pola krompira.
  • Preko krompira staviti pirinač i drugu polovinu krompira, a na krompir komade slanine ili kobasice.
  • Ako krompir nije ogrezao u tečnosti doliti vode da bude.
  • Peći u rerni na 200 stepeni, sve dok viljuška ne prođe kroz krompir.
  • Služiti sa salatom od kiselog kupusa ili nekom drugom salatom.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!