Kuglof, stari, tradicionalni recepti – Verica Poznanović

Kuglof na hiljadu i jedan način, sve zavisi od vaše trenutne inspiracije. Ovaj put namerno nisam stavila prašak za pecivo, dodala sam čašicu rakije…

Meni je kuglof idealan kolač, ne oduzima mnogo vremena, lako se sprema, možete da ga kombinujete sa crnim vinom, mlekom…

Ali, najbolja kombinacija je kada ga podelite sa dragim osobama, ne valja sve sam pojesti, ponudite ga i neprijatelju, kada ga proba možda će vam vremenom postati prijatelj, najbolji prijatelj.

Kuglof, sastojci:

  • 4 jaja,
  • 1 mala čašica rakije, može i pelinkovac,
  • 5 kašika šećera,
  • 2 kesice vanilin šećera,
  • 2 dl ulja,
  • 7 kašika brašna i
  • 150 g suvog grožđa.

Kuglof, priprema:

  • Umutiti jaja i šećer dodati vanillin šećer, ulje, rakiju, suvo grožđe i na kraju brašno. Sve dobro sjediniti.
  • Kalup za kuglof podmazati i blago pobrašnjaviti. Izručiti smesu.
  • Uključiti rernu na 180°C (to uraditi kad počnete da sipate masu u kalup, dok vi završite sa sipanjem, rerna će se zagrejati ) i pecite kuglof. Probati sa drvenim štapićem da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić, pečen je.
  • Ostaviti u kalupu da se ohladi. Kuglof izručite, ako volite pospite ga šećerom u prahu.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kuglof, stari, tradicionalni recepti – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.