Kupus gulaš - Jelica Podrašćanin - Recepti i Kuvar online
Kupus gulaš - Jelica Podrašćanin - Recepti i Kuvar online

Kupus gulaš.

Kupus gulaš, sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa oko 1 kg,
  • voda,
  • 1 puna kašika masti,
  • 600 grama svinjskog mesa od buta,
  • 2 glavice luka,
  • 2-3 šargarepe,
  • 2 lovorova lista,
  • so,
  • 1 kašičica aleve paprike,
  • malo bibera,
  • 4 dl kuvanog paradajza i
  • peršunov list.

Kupus gulaš, priprema:

  • Glavicu kiselog kupusa iseći na sitnije kocke i staviti u šerpu u koju se nalije voda da kupus ogrezne i staviti da provri i kuvati oko 20 minuta.
  • Dok se kupus kuva, očistiti luk i iseći na kockice. Staviti ga na mast i izdinstati i dodati meso isečeno na kocke da se dinsta na luku.
  • Prokuvani kupus ocediti od vode u kojoj se kuvao i staviti ga u šerpu sa dinstanim lukom i mesom, naliti vodom da ogrezne.
  • U to dodati šargarepu isečenu na kolutove i lovorov list i kuvati dok kupus i meso ne budu skuvani.
  • Dok se kuva, dodavati vodu, ako je potrebno.
  • Kada su kupus i meso kuvani, dodati alevu papriku, bibera po ukusu i kuvani paradajz i soli po potrebi i kuvati još desetak minuta.
  • Na kraju, dodati sitno seckan peršunov list.

Jelo je veoma ukusno i za više je osoba. Traži malo više vremena za pripremu ali se isplati.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!