Kupus gulaš – Jelica Podraščanin

Kupus gulaš.

Kupus gulaš, sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa oko 1 kg,
  • voda,
  • 1 puna kašika masti,
  • 600 grama svinjskog mesa od buta,
  • 2 glavice luka,
  • 2-3 šargarepe,
  • 2 lovorova lista,
  • so,
  • 1 kašičica aleve paprike,
  • malo bibera,
  • 4 dl kuvanog paradajza i
  • peršunov list.

Kupus gulaš, priprema:

  • Glavicu kiselog kupusa iseći na sitnije kocke i staviti u šerpu u koju se nalije voda da kupus ogrezne i staviti da provri i kuvati oko 20 minuta.
  • Dok se kupus kuva, očistiti luk i iseći na kockice. Staviti ga na mast i izdinstati i dodati meso isečeno na kocke da se dinsta na luku.
  • Prokuvani kupus ocediti od vode u kojoj se kuvao i staviti ga u šerpu sa dinstanim lukom i mesom, naliti vodom da ogrezne.
  • U to dodati šargarepu isečenu na kolutove i lovorov list i kuvati dok kupus i meso ne budu skuvani.
  • Dok se kuva, dodavati vodu, ako je potrebno.
  • Kada su kupus i meso kuvani, dodati alevu papriku, bibera po ukusu i kuvani paradajz i soli po potrebi i kuvati još desetak minuta.
  • Na kraju, dodati sitno seckan peršunov list.

Jelo je veoma ukusno i za više je osoba. Traži malo više vremena za pripremu ali se isplati.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kupus gulaš – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.