Kupus gulaš.
Kupus gulaš, sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa oko 1 kg,
- voda,
- 1 puna kašika masti,
- 600 grama svinjskog mesa od buta,
- 2 glavice luka,
- 2-3 šargarepe,
- 2 lovorova lista,
- so,
- 1 kašičica aleve paprike,
- malo bibera,
- 4 dl kuvanog paradajza i
- peršunov list.
Kupus gulaš, priprema:
- Glavicu kiselog kupusa iseći na sitnije kocke i staviti u šerpu u koju se nalije voda da kupus ogrezne i staviti da provri i kuvati oko 20 minuta.
- Dok se kupus kuva, očistiti luk i iseći na kockice. Staviti ga na mast i izdinstati i dodati meso isečeno na kocke da se dinsta na luku.
- Prokuvani kupus ocediti od vode u kojoj se kuvao i staviti ga u šerpu sa dinstanim lukom i mesom, naliti vodom da ogrezne.
- U to dodati šargarepu isečenu na kolutove i lovorov list i kuvati dok kupus i meso ne budu skuvani.
- Dok se kuva, dodavati vodu, ako je potrebno.
- Kada su kupus i meso kuvani, dodati alevu papriku, bibera po ukusu i kuvani paradajz i soli po potrebi i kuvati još desetak minuta.
- Na kraju, dodati sitno seckan peršunov list.
Jelo je veoma ukusno i za više je osoba. Traži malo više vremena za pripremu ali se isplati.
Jelica Podraščanin
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!