Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Kupus kifle – Javorka Filipović

0

Kupus kifle – Javorka Filipović

Kupus kifle – kifle koje osvajaju na prvi zalogaj 🙂

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Kupus kifle - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Kupus kifle – Javorka Filipović

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 2 hours
Ukupno vreme 2 hours 10 minutes

Sastojci

  • Testo:
  • 1 kg brasna tip "500"
  • 3 dl mlakog mleka
  • 2 dl mlake vode
  • 2 kasicice secera
  • 40 g svezeg kvasca
  • 1/2 kesice praska za pecivo
  • 2 dl ulja
  • 1 kasika soli
  • Fil:
  • 250 g margarina za mazanje
  • 3 zumanceta
  • 1 kasika soli
  • po zelji:
  • 300 g Feta sira ili
  • 200 gr rendanog trapista ili sunka kulen i dr.
  • Premaz:
  • 2 belanceta
  • po zelji: susam kim

Uputstvo za pripremu

  1. U malo toplog mleka staviti secer i dodati kvasac.
  2. Sacekati 10 minuta da lepo nadodje.
  3. U posudu za mesenje dodati brasno i sve
  4. ostale sastojke i nadosli kvasac te
  5. umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke.
  6. Ne treba ga puno mesiti jer ce biti zilavo.
  7. Prekriti ga krpom i ostaviti 1 sat da nadodje i
  8. udvostruci kolicinu.
  9. Pripremiti fil:
  10. Umutiti margarin sa zumancima i dodati so.
  11. Sir posebno izgnjeciti, a ako zelite mozete
  12. pripremiti i rendani trapist sa nekim suvim
  13. specijalitetom/ sunka, prsuta, kulen i dr.
  14. Ja sam pola spremala sa sirom, a pola sa rendanim
  15. trapistom bez drugih dodataka.
  16. Posle 1 sata testo podeliti na 2-3 dela, ja sam
  17. podelila na dva i kifle su bile vece,svaki deo
  18. rastanjiti u pravougaonik debljine oko 3mm.
  19. Po celoj povrsini testa premazati polovinu margarina
  20. i posuti sirom, ili trapistom i pobacati suhomesnato.
  21. Uviti testo u rolat i seci uz pomoc tanjirica od soljica
  22. za kafu. Seku se komadi u cik-cak odozdo na gore i obrnuto.
  23. Komadi su sirine 2cm.
  24. Slagati ih na nauljeni pleh i ostaviti
  25. ih desetak minuta na toplom.
  26. To isto uraditi i sa drugom polovinom testa.
  27. Zagrejati rernu na 300 stepeni, smanjiti na 200 stepeni,
  28. premazati kifle umucenim belancima i posuti susam ili kim.
  29. Peci ih u rerni na 200 stepeni do lepe boje.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.