Kuvana proja – dok sam pripremala Princes krofne, došla sam na ideju da napravim nešto slano. Tako je nastala ova proja – malo drugačija u odnosu na klasičnu. Pripremljena na ovaj način, proja ostaje duže sveža. Meni je lepša hladna. Ali kako ko voli.
Savetujem da je ne pečete u manjem plehu. Tajna njenog uspeha je u tome što treba da bude tanka (kada se izlije u pleh). Možete je peći i koji minut duže bez bojazni da će pregoreti. Biće hrskavija.
Kuvana proja, sastojci:
- 1 dl ulja
- 2,5 dl vode
- 1 kašičica soli
- 100 g kukuruznog brašna
- 50 g običnog brašna
- 4 jajeta
- 100 g tvrđeg sira


Kuvana proja, priprema:
- Prokuvajte vodu, so i ulje.
- Sklonite sa ringle i dodajte brašna.
- Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Ostavite da se smesa ohladi.
- Kada se ohladi, dodajte jaja – jedno po jedno i mutite mikserom.
- Umešajte izmrvljen sir.
- Proju pecite u plehu prečnika 26-28 cm u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, oko pola sata.
P.S. Ukoliko koristite manja jaja (npr. C klasu, slobodno stavite 5).
Recept je objavljen i na portalu Danas.rs
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!