Kuvana proja – Kristina Gašpar

Recept za kuvanu proju

0

Kuvana proja – dok sam pripremala Princes krofne, došla sam na ideju da napravim nešto slano. Tako je nastala ova proja – malo drugačija u odnosu na klasičnu. Pripremljena na ovaj način, proja ostaje duže sveža. Meni je lepša hladna. Ali kako ko voli.

Savetujem da je ne pečete u manjem plehu. Tajna njenog uspeha je u tome što treba da bude tanka (kada se izlije u pleh). Možete je peći i koji minut duže bez bojazni da će pregoreti. Biće hrskavija.

Kuvana proja, sastojci:

  • 1 dl ulja
  • 2,5 dl vode
  • 1 kašičica soli
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 50 g običnog brašna
  • 4 jajeta
  • 100 g tvrđeg sira
Kuvana proja - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Kuvana proja – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Kuvana proja - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Kuvana proja – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kuvana proja, priprema:

  • Prokuvajte vodu, so i ulje.
  • Sklonite sa ringle i dodajte brašna.
  • Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  • Ostavite da se smesa ohladi.
  • Kada se ohladi, dodajte jaja – jedno po jedno i mutite mikserom.
  • Umešajte izmrvljen sir.
  • Proju pecite u plehu prečnika 26-28 cm u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, oko pola sata.

P.S. Ukoliko koristite manja jaja (npr. C klasu, slobodno stavite 5).

Recept je objavljen i na portalu Danas.rs

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.