Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Lazanje Al Forno – Ivana Mitrović

0

Lazanje Al Forno – Ivana Mitrović

Lazanje Al Forno – Ko još ne voli lazanje, još sa mlevenim mesom, pečurkama i slaninicom…

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Lazanje Al Forno - Ivana Mitrović | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Lazanje Al Forno – Ivana Mitrović

Lazanje Al Forno - Ko još ne voli lazanje, još sa mlevenim mesom, pečurkama i slaninicom...
Vreme pripreme 40 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 1 hour 20 minutes
Broj osoba 4 porcije

Sastojci

  • 300 g testa za lazanje
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 struka mladog luka
  • 50 g dimljene slanine
  • 400 g mlevenog mesa
  • majcina dušica
  • bosiljak
  • 400 g paradajz pelata
  • 130 ml belog vina
  • 50 g maslaca
  • 120 g pecuraka
  • list peršuna
  • 100 g ementalera
  • so
  • biber

Uputstvo za pripremu

  1. Slaninu iseckati na kockice i staviti da se proprži.
  2. Dodati sitno seckani crni luk,a zatim i meso.
  3. Zaciniti i upržiti sve zajedno.
  4. U drugi tiganj sipati paradajz pelat,zaliti vinom,dodati zacine i dinstati 7-8 minuta.
  5. Mladi luk iseckati na kolutove,propržiti na maslacu,dodati pecurke i dinstati 3 do 5 minuta.U to dodati i seckani list peršuna.
  6. Posudu za pecenje namazati maslacem,poredjati testo pa staviti mleveno meso i 50g sira.Prekriti testom,rasporediti pecurke,zaliti paradajzom pa opet staviti testo.Sipati ostatak mlevenog mesa i sira,i opet zaliti paradajz sosom.
  7. Peci na temperaturi od 180 stepeni oko 35 minuta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.