Lazanje sa mesom / Bolonjeze - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Lazanje sa mesom / Bolonjeze – Ana Vuletić

Višenamenski Super Secko 14 u 1

0 out of 5

😢 Zaboravite Na Frustracije i Osećaj Nemoći u Kuhinji Svakog dana, kada uzmete u ruke vaš zastareli secko s tupim noževima, postavljate li sebi pitanje zašto je svaka priprema obroka postala izazov? Koliko puta ste poželeli da se rešite teškog i neefikasnog seckanja koje vam uzima dragoceno vreme? Da li osećate frustraciju svaki put kad morate ponovo da seckate povrće, i osećaj nemoći dok koristite zastarele tupe noževe? Razmišljate li o tome kako da izbegnete nered, teško održavanje i neprekidno gubljenje vremena koje postaju vaši stalni saputnici u kuhinji? Vaša kuhinja bi trebala biti mesto radosti i inspiracije - umesto toga, suočavate se s izvorom neprijatnosti svaki dan. Da li je došlo vreme da preokrenete tu frustraciju i osetite pravo zadovoljstvo svaki put kada pripremate obrok? 🌟 NUDIMO VAM REŠENJE: Višenamenski Super Secko 14 u 1 - Kulinarsko Čudo U moru kuhinjskih alata, naš Višenamenski Super Secko izdvaja se kao nesporno rešenje vaših svakodnevnih kulinarskih izazova, obećavajući ne samo efikasnost, već i emotivno iskustvo u kuhinji. Zamislite trenutak kada bez napora sečete povrće, a svaki rez je precizan i brz. Taj osećaj zadovoljstva i kontrole nad procesom pripreme hrane postaje stvarnost uz naš secko. Super Secko nije samo običan alat - on je vaš pouzdani partner u stvaranju ukusnih obroka bez stresa. Kada zamenite tupe noževe Super Seckom, osećaj nemoći je zamenjen osećajem sigurnosti. Njegova moćna funkcionalnost, uz 14 različitih nastavaka, omogućava vam da budete kreativni u kuhinji, postižući rezultate koji će vas oduševiti. Osim toga, lakoća održavanja i čišćenja, kao i sigurnosni elementi dizajna, pružaju vam ne samo praktičnost, već i mir. Vaša kuhinja postaje mesto gde svaki trenutak pripreme hrane postaje inspiracija i zadovoljstvo, a svaki zalogaj prava poslastica.

1.690 рсд
Dodaj u korpu

Lazanje sa mesom / Bolonjeze – Ranije sam bila u ubeđenju da je jako teško napraviti dobre lazanje i da je proces dug i komplikovan, ali ovo je samo slučaj kada prvi put pravite, već drugi put je sve lakše. Sad sam se toliko izveštila da ih pravim jednom mesečno. Savetujem da svaka domaćica proba bar dva puta da ih napravi 🙂

Lazanje sa mesom / Bolonjeze - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Lazanje sa mesom / Bolonjeze – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Lazanje sa mesom / Bolonjeze – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

lazanje Ana Vuletic png

Lazanje sa mesom / Bolonjeze – Ranije sam bila u ubeđenju da je jako teško napraviti dobre lazanje i da je proces dug i komplikovan, ali ovo je samo slučaj kada prvi put pravite, već drugi put je sve lakše. Sad sam se toliko izveštila da ih pravim jednom mesečno. Savetujem da svaka domaćica proba bar dva puta da ih napravi 🙂

Lazanje sa mesom, sastojci:

  • 1 pakovanje kore za lazanju (oko 12 kora)
  • 350 gr mešanog mlevenog mesa
  • 1 komad crni luk (1 veća glavica, ili dve manje)
  • 1 flaša ekstrakt paradajza (blagi)
  • ulje
  • brašno
  • mleko
  • začini
  • parmezan
  • mozzarela (ili kačkavalj – opciono)

Lazanje sa mesom, priprema:

  • Ja odmah sve izvadim što ću koristiti i stavim da se greje jedna manja posuda sa vodom u koju ću pre slaganja umočiti kore da omekšaju.
  • Crveni sos/Bolognese sos: U dublji tiganj ili vok sipati maslinovo ulje ako imate da prekrije dno, ako ne može i obično. Dodati luk da malo dobije boju ( ja ovde dodam i sode bikarbone malo dok pržim luk kako bi lakše pao na želudac).
  • Dodati mleveno meso i pržiti dok ne dobije boju. Dodati začine: vegeta ili so, biber mleveni, bosiljak, origano, peršun. p.s. Ukoliko koristite predhodno začinjen paradajz sos, vodite računa koliko ćete začina dodati.
  • Sve izmešati i dodati paradaj sos. Ostaviti da se još malo krčka uz mešanje da se sjedini i da vam ne bi prskalo i skloniti sa vatre.
  • Beli sos/ Bešamel: U manjoj šerpi napraviti bešamel sos (ne previše gust) od oko 1/2 mleka. U manju šerpicu dodati ulje da prekrije dno. Zagrejati ulje i dodavati brašna odokativno da se sjedini sa uljem i mešati dok ne dobije žutu boju. Dodati odmah celu količinu mleka i polako mešati dok ne dobijete gušću masu, ali nemojte preterati jer imajte u vidu da je trebate razmazivati po korama preko crvenog sosa. Bolje ostaviti i malo ređu, jer kako se hladi dobijaće na gustini. Opciono: U vruć sos možete dodati Mozzarelu ili pak neki kačkavalj radi punijeg ukusa i izmešti da se otopi i sjedini.
  • Sada kada je sve spremno, odaberite dublji sud u koji ćete ređati lazanju. Ukoliko odaberete uži za 2 kore lazanja će ići u visinu i biće sočnija i računajte da ćete imati za 4 osobe odličnu porciju. Ukoliko pak odaberete pleh koji je širi a plići, onda ćete ređati po 4 kore, što znači da će biti znatno tanje. Ja lično volim da ređam po dve u visinu.
  • Svaku koru pre ređanja umočite u toplu vodu da popusti i ređajte red kora, pa red crvenog sosa, pa red bešamela preko, pa opet kore i tako do zadnje kore da potrošite sav crveni sos i da vam ostane beli sos za preko zadnje kore.
  • U većini recepata ćete naći da trebate da se rešite ulja, ali moj je savet da sipate sve i iskoritite sve kako lazanja ne bi bila suva.
  • Preko zadnje kore premažite bešamel sos i ovde opet opciono možete dodati neki od topljenih sireva. Ukoliko vam rerna jače peče gore kako Vam ne bi izgoreo beli sos, možete ostaviti jednu kašiku crvenog da pomešate, što ja konkretno nikada ne radim.
  • Naći ćete u nekim receptima da dodate parmezan odmah – nemojte, izgoreće vam.
  • Parmezan ostavite u posudi po strani da svaka dodaje po želji jer on služi da zaslasni dodatno lazanje.

Saveti:

  • Uvek ih je bolje napraviti blaže pa staviti više parmezana, nego prejake jer su dosta teške za stomak pa ne valja preterivati sa začinima.
  • Možete koristiti i povrće umesto mesa.
  • Može se služiti kao predjelo i kao glavno jelo, zavisi od porcija. (kod mene u porodici i gosti su uglavnom svi ljubitelji pa ide kao glavno jelo).

Ana Vuletić
Prvobitno objavljeno: 12.12.2014.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Višenamenski Super Secko 14 u 1

0 out of 5

😢 Zaboravite Na Frustracije i Osećaj Nemoći u Kuhinji Svakog dana, kada uzmete u ruke vaš zastareli secko s tupim noževima, postavljate li sebi pitanje zašto je svaka priprema obroka postala izazov? Koliko puta ste poželeli da se rešite teškog i neefikasnog seckanja koje vam uzima dragoceno vreme? Da li osećate frustraciju svaki put kad morate ponovo da seckate povrće, i osećaj nemoći dok koristite zastarele tupe noževe? Razmišljate li o tome kako da izbegnete nered, teško održavanje i neprekidno gubljenje vremena koje postaju vaši stalni saputnici u kuhinji? Vaša kuhinja bi trebala biti mesto radosti i inspiracije - umesto toga, suočavate se s izvorom neprijatnosti svaki dan. Da li je došlo vreme da preokrenete tu frustraciju i osetite pravo zadovoljstvo svaki put kada pripremate obrok? 🌟 NUDIMO VAM REŠENJE: Višenamenski Super Secko 14 u 1 - Kulinarsko Čudo U moru kuhinjskih alata, naš Višenamenski Super Secko izdvaja se kao nesporno rešenje vaših svakodnevnih kulinarskih izazova, obećavajući ne samo efikasnost, već i emotivno iskustvo u kuhinji. Zamislite trenutak kada bez napora sečete povrće, a svaki rez je precizan i brz. Taj osećaj zadovoljstva i kontrole nad procesom pripreme hrane postaje stvarnost uz naš secko. Super Secko nije samo običan alat - on je vaš pouzdani partner u stvaranju ukusnih obroka bez stresa. Kada zamenite tupe noževe Super Seckom, osećaj nemoći je zamenjen osećajem sigurnosti. Njegova moćna funkcionalnost, uz 14 različitih nastavaka, omogućava vam da budete kreativni u kuhinji, postižući rezultate koji će vas oduševiti. Osim toga, lakoća održavanja i čišćenja, kao i sigurnosni elementi dizajna, pružaju vam ne samo praktičnost, već i mir. Vaša kuhinja postaje mesto gde svaki trenutak pripreme hrane postaje inspiracija i zadovoljstvo, a svaki zalogaj prava poslastica.

1.690 рсд
Dodaj u korpu