Konkurs za najbolji recept 2021. godine - najbolji salčići Srbije!
Konkurs za najbolji recept 2021. godine - najbolji salčići Srbije!

Salčići, srpski kroasan! Počevši od 01.09.2021. pa sve do 31.12.2021. šaljite vaše recepte, koji će konkurisati za zvanje NAJBOLJI SALČIĆI SRBIJE.

Za sve koji ne znaju, SALČIĆI su desert, slatke kiflice sa pekmezom, od lisnatog testa, umešenog sa svinjskim salom, karakterističan za srpsku kuhinju.

Salčići se prave kao lisnato testo, ali, umesto klasičnih masnoća kao što su puter ili ulje, koje se koriste za izradu lisnatog testa, koristi se svinjsko salo, što salčićima daje karakterističnu bogatu aromu. Za pripremu ove poslastice, koristi se salo u izvornom čvrstom obliku, a ne topljena svinjska mast. Pojednostavljeno: ono se melje, pa se razmazuje između slojeva testa i tako se dobija lisnati karakter kiflica, koje se filuju pekmezom. Ovaj specijalitet srpske kuhinje, mnogi nazivaju srpskim kroasanom.

NAJBOLJI SALČIĆI SRBIJE

Konkurs je deo našeg tradicionalnog izbora za najbolji recept godine, koji organizujemo osmi put za redom. Ovaj put – tema su SALČIĆI! Što ih pravite tradicionalnije, što tradicionalniji recept koristite, to je bolje – dobićete višu ocenu. 

Deset najboljih recepata za SALČIĆE, po izboru uredništva Recepti i Kuvar online, naći će se u superfinalu na prolećnom Festivalu TESTIVAL, početkom sledeće godine, gde će stručni žiri odlučiti koji su stvarno najbolji!

Analiziraće se sve što bude dostupno uredništvu i žiriju: broj lajkova na Fejsbuk stranici Recepti i Kuvar online, broj deljenja na Fejsbuk stranici Recepti i Kuvar online, broj deljenja na stranici samog recepta, broj lajkova na Instagram stranici Recepti i Kuvar online… a najvažnije će biti: ocene žirija na licu mesta – prezentacija i ukus.

PROČITAJ: Ivan Ivanović o Festivalu testa Testival

Imate još dovoljno vremena, pripremite svoje najbolje SALČIĆE, napravite dobru fotografiju i pošaljite nam na mail info[at]recepti-kuvar.rs. Čekaju vas vredni pokloni!

USLOVI ZA UČESTVOVANJE

PROČITAJTE USLOVE KONKURSA ZA NAJBOLJI RECEPT GODINE >>>

PROČITAJTE USLOVE KORIŠĆENJA PORTALA RECEPTI I KUVAR ONLINE >>>

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

IZBOR ZA NAJBOLJE VANILICE SRBIJE – najbolji recept godine (VIDEO)

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!