Salata od karfiola – Jelica Podraščanin

Salata od karfiola.

Salata od karfiola, sastojci:

  • 1 kg karfiola,
  • 300 gr krompira,
  • kesica majoneza,
  • pola čaše male kisele pavlake,
  • so,
  • biber,
  • 2 -3 čena belog luka.

Salata od karfiola, priprema:

  • Karfiol iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi.
  • Krompir očististi i iseći na kockice i obariti u slanoj vodi.
  • Kuvani karfiol i krompir dobro ocediti od vode (ostaviti malo u cediljki da se  ocedi voda).
  • Oceđeni karfiol i krompir staviti u dublju posudu posoliti i pobiberiti, vodeći računa da je i karfiol i krompir baren u slanoj vodi.
  • Staviti pola kesice majoneza, pavlaku i seckani beli luk i sve promešati.
  • Probati i ako je potrebno, po vašem ukusu, dodati još majoneza i pavlake.
  • Salatu ukrasiti po želji i služiti uz pečenje.

Priprema oko 60 minuta. Za više osoba.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Salata od karfiola – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.