Lepinja.
Lepinja, sastojci za testo:
- 500 g brašna,
- 1 kesica suvog kvasca,
- 1 jaje,
- 1 dl hladne vode,
- soli po ukusi i
- 125 g istopljenog margarina.
Lepinja, sastojci za fil:
- 200 g suhomesnatih proizvoda po ukusu,
- 100 g sira,
- 3 jajeta,
- so, biber, susam i
- 1/2 kašičice kima.
Lepinja, priprema:
- Od brašna, jaja, soli, suvog kvasca margarin u komadićima i vode zamesite testo. Ostavite testo malo da odstoji.
- Testo podelite na dva dela. Ja sam pravila dve lepinje.
- Rernu zagrejte na 180 stepeni. Okruglu metalnu tepsiju podmažite i prekrijte rastanjenim testom, tako da testo prelazi preko ivica tepsije.
- Jaja umutite začinite solju, biberom, susamom i kimom, pomešajte sa sirom , pa rasporedite preko sredine testatesta. Testo koje je prelazilo ivice tepsije vratite i malo namrežgajte. Po sredini lepinje rasporedite suhomesnate proizvode. Pecite lepinju oko petnestak minuta, odnosno dok ne bude pečena.
- Sa drugim delom testa uradite isto, lepinja je ukusna i topla i hladna.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!