Lešnik potkovice – Tatjana Stojanović

Lešnik potkovice – veoma ukusni keksići.

Lešnik potkovice - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
Lešnik potkovice – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online

Lešnik potkovice – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online

Lešnik potkovice – veoma ukusni keksići.

  • 100 gr lešnik (mleveni)
  • 150 gr brašna
  • 100 gr šećera u prahu
  • 100 ml čokolade (istopljene)
  • 1 komad žumance
  • 125 gr puter

preliv

  • 50 gr crne čokolade (istopljene)
  • 50 gr bele čokolade (istopljene)
  1. Sve sastojke staviti u posudu za mesenje. Umesiti testo. Testo treba da bude mekano ali da se ne lepi za ruke. Testo staviti u najlon kesu pa ga odloziti u frizider na sat vremena. Nakon toga prstima uzimati po malo testa pa dlanovima oblikovati potkovice.
  2. Poredjati u tepsiju. Staviti u zagrejanu rernu na 150 stepeni da se pece oko 15 minuta. Kada se potkovice ohlade umakati krajeve u crnu i belu cokoladu.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Lešnik potkovice – Tatjana Stojanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.