Lila torta – Snežana Kitanović

51

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Lila torta.

Lila torta - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Lila torta – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

Snežana Kitanović, blog Nenine kuhinjske čarolije >>>

Pročitajte intervju sa Snežanom Kitanović, blog Nenine kuhinjske čarolije >>>

Lila torta – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

Lila torta.

Podloga:

  • 300 gr keksa (mlevenog)
  • 100 gr maslaca
  • 50 ml soka (oko 50 ml, (stavljati po malo da se masa ne razredi))
  • 1 kašičica ekstrata vanile

Krem:

  • 500 gr slatke pavlake
  • 500 gr švapskog neslanog sira
  • 200 gr prah šećera (150 – 200 gr)
  • 2 kesice želatina
  • 200 gr svežih borovnica
  • 80 gr šećera

Beli premaz:

  • 200 gr slaga (čvrsto umućenog)

Dekoracija:

  • 1 kesica želatina
  • 400 ml vode
  • 4 kašike šećera (3-4 kašike)
  • 0,5 komad sok od limuna
  • cvetovi dan i noć*
  1. Mlevenom keksu dodati maslac i po malo sok da se zamesi.
    Zatim dodati kašičicu ekstrata od vanile i sve dobro umesiti.
    Dobivenu smesu rasporediti u kalup, veličine 26 cm i staviti u frižider dok se ne pripremi fil.
  2. Ja sam koristila džem od borovnica koji sam sama skuvala od 200gr. borovnica sa 150gr. šećera.

  3. Borovnice posuti šećerom, staviti na šporet i kada provri, kuvati oko10min.
    Kada se slatko ohladi ispasirati ga.
    Umutiti švapski sir sa šećerom u prahu pa u njega dodati predhodno umućenu slatku pavlaku, pa sve dobro sjediniti.
    Želatin preliti sa 6 kašika hladne vode(pogledati upustvu na kesici) i kada nabubri zagrejati dok ne postane tečan(ne sme da provri). U fil dodati rastopljen želatin, sjediniti, a zatim fil podeliti na dva jednaka dela. U prvi deo dodati izgnječene borovnice, u drugi ispasirane maline a u treći ispasirane jagode. U oba krema dodati ispasiranu borovnicu, ostavljajući jedan krem svetliji od drugog. Tamniji krem sipati preko podloge, a zatim preko njega izliti svetliji, tako da se neobavezno pomešaju. Staviti tortu u frižidera da se stegne a zatim je premazati tanjim slojem umućenog šlaga.
    Na šlag poređati cvetove dan i noć i preliti predhodno napravljenom masom od želatina.
    Želatin mora biti ohlađen da cvetovi ne promene boju.
    Želatin će biti redak kada je prohlađen, ali to tako treba, jer će vrlo brzo da se stegne u frižideru.
  4. *Dan i noć spada u grupu jestivog cveća.
Selfi izazov:

IMG_20160422_1454360

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More