Lisnata pita – Ivana Pešić
Lisnata pita – veoma ukusna i mekana pita!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Lisnata pita – Ivana Pešić
- 250 g brasna
- 125 ml mleka
- 3 kasike tople vode
- 1/2 kocke svezeg kvasca
- 1 kasicica soli
- 1 kasicica secera
- 1 zumance
- susam
- g za premazivanje: 80margarina
- g fil: 150rendane salame
- 150 g rendanog kackavalja
- U toplo mleko razmutiti kvasac,dodati secer i 1 kasiku brasna. Ostaviti da nadodje. U sud za mesenje sipati brasno,vodu,so i nadosao kvasac. Zamesiti testo i ostaviti da nadodje.
- Nadoslo testo podeliti na 3 dela. Razviti jedan deo,premazati ga rastopljenim margarinom i posuti salamom i kackavaljem. Razviti drugi deo,staviti ga preko prve kore i premazati rastopljenim margarinom i posuti salamom i kackavaljem. Razviti treci deo staviti preko prve dve kore i samo ga premazati margarinom. 1/3 testa (za sire strane) prebaciti do polovine zatim prebaciti i drugu trecinu. Sa uze strane prebaciti 1/3 testa pa prebaciti drugu trecinu. Zatim razviti testo 20×20 cm.
- Staviti u pleh oblozen pek-papirom. Iseci na 6 delova. Pokriti krpom i ostaviti da
- nadodje. Naraslo testo premazati mesavinom zumanceta i malo mleka i posuti susamom. Peci na 180 stepeni dok ne porumeni.