Makarone u saftu – Jadranka Blažić

Makarone u saftu – jos jedan izuzetno ukusan obrok, koji je na hrono ishrani jedino moguc za dorucak, a za one koji ne mare za hrono, oni mogu i za rucak.

Za ovakvu vrstu jela u pitanju su samo finese, kako doci do idealnog ukusa. Kod mene sve to zavisi od raspolozenja i licne zelje ili zelje moje dece, sta bi se toga dana jelo.

Danas sam imala zelju za ukusom od paradajza. Pa tako je i nastalo ovo jelo. Samo vam mogu reci da je ukus predivan. Vi mi nemojte samo verovati na rec, nego i spremite sebi i svojim ukucanima.

Makarone u saftu - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Makarone u saftu – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Jos jedna pozitivna strana ovog jela je sto mogu da jedu sa zadovoljstvom i oni koji nisu na hrono ishrani, a da se ne zale da im nije po ukusu.

Jadranka Blažić, blog Kuvajmo hronovski >>>

Makarone u saftu – Jadranka Blažić

Makarone u saftu – jos jedan izuzetno ukusan obrok, koji je na hrono ishrani jedino moguc za dorucak, a za one koji ne mare za hrono, oni mogu i za rucak.

  • 300 gr makarone (sitne)
  • 600 gr meso (krmenadle)
  • 2 komad ljubicasti luk (veliki)
  • 3 čena beli luk
  • 3 komada paradajz (veća)
  • 2 komada lovorov list
  • 0,5 kašičice tucana ljuta paprika
  • 1 kašika zelen (seckano sušeno lišće)
  • so (po potrebi)
  • 1/2 kasicice bibere
  • 100 ml ulje
  • voda (po potrebi)
  1. Luk sam isekla na rebra ali ne jako tanko, jer ce se to sve fino izdinstati i nece se ni primecivati. Stavila sam da se luk dinsta u zagrejanom ulju i posolila sam ga da lepse odmekne, a i da bude naravno ukusnije kada se dinsta posoljen.
  2. Za to vreme sam paradajz poparila sa vrelom vodom, oljustila ga i iseckala na sitne kockice. Moze i da se samelje u blenderu ako zelite. Luk se sve vreme dinsta poklopljen i na slabijoj temperaturi. Kada pocne da ponestaje tecnosti, postepeno dodajete umesto vode, paradajz koji ste iseckali. Dok utrosite sav paradajz i luk je vec mekan skroz.
  3. Meso sam isekla na srednje parcadice i ubacila da se dinsta u luku. Tu sam dodala lovor, tucanu papriku i polako dolivala vode ako je potrebno. Ovo meso bude brzo gotovo, pa treba paziti da se ne raskuva.
  4. Pred sam kraj kada je meso gotovo usula sam 600ml vode, sve fino promesala, pojacala temperaturu da provri i ubacila makarone. Smanjila temperaturu za 1/3. Dodala sam soli i na slaboj vatri kuvala koliko pise na pakovanju. Meni je bilo dovoljno vode, nisam nista vise dodavala. Kada je bilo gotovo dodala sam beli luk narendan na sitno rende i seckano lisce zeleni. Poklopila da se sve stisa i ukusi sjedine.
  5. Fenomenalan i ukus i miris.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od povrća, kliknite na link: JELA OD POVRĆA. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Makarone u saftu – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.